Budavári Zoltán: Hosszú lesz ez a verseny és nehéz!

Interjú Budavári Zoltánnal a 22. Veszprém Rallye előtt.

A hétvégén kezdődik a 22. Veszprém Rallye neked és navigátorod Kulcsár Csabi számára.

Két nap alatt nyolc gyors, 140 verseny, és 355 etap kilométer vár rátok.Murvagumival mennyire lesz nehéz kánikulában etapon időre oda érni a gyorsokra, és egyáltalán aszfalton közlekedni, hisz murvára való gumik lesz az autótokon?
- Azt hiszem az etapon nem lesz akadály a murva gumi. Az időjárás viszont megfogja nehezíteni a versenyünket. A gyorsasági szakaszon közel 40 fok is lehet a  versenyautóban.

Logisztikailag mennyire nehéz 496 kilométerre kiszámolni a benzint és számolni a gumikkal?

- Csapatunk rendkívül nagy tapasztalattal rendelkezik, szerintem sikeresen megoldjuk majd a logisztikai feladatokat.

Mennyi pályabejárásra lesz lehetőségetek, és az elég-e jó Itinert írni, vagy előjönnek a régi emlékek és azokból is merítettek erőt Csabával?

- Gyorsasági szakaszokat háromszor lehet bejárni. Ez  nem túl sok, de a rendező ennyit biztosít számunkra. Az idei évben egy új pálya lesz arra fogunk a legjobban koncentrálni.

Szombaton kétszer kell teljesíteni a "Márkó - Jutaspuszta" 22,3 km-es szakaszát. Mit tudhatunk erről a pályáról?

- Szeretem ezt a szakaszt szép emlékek élnek bennem. 2006-ban kezdtem Mitsubishivel a versenyzést és Márkó - Jutaspuszta volt az első murvás gyorsasági ahol kipróbálhattam a Mitsubishit. A pálya egyébként változatos, gyors és lassú részek egyaránt vannak benne.

Vasárnap már hat gyorson fog folyni a harc az idő és a sporttársakkal szemben.

A "Kislőd - Hegyesd - Hajmáskér" szakaszokat kétszer-kétszer poroljátok végig. itt kihelyezett tankoló zóna is lesz. Ez mit is jelent?

- A kihelyezett tankoló zónára azért van szükség mert az etap kilométer meghaladja a 100 km-t és a Mitsubishi fogyasztása 50liter/100km. Ha a rendező nem biztosítana plusz tankolási lehetőséget akkor nem érnénk végig a szekciókon.

Milyen taktikát fogtok választani a kétnapos versenyen?

- Hosszú lesz ez a verseny és nehéz. Próbálunk biztonságosan és gyorsan menni.

Van-e kedvenc gyorsasági szakaszod ezen versenyen, ha igen miért?

Márkó - Jutaspuszta 2006: Mikulás rallye itt próbáltam ki először élesben a Mitsubishit és egyből megszerettem.

 

Támogatóink segítségét köszönjük: AquaprofitZrt., Moresimp Kft., Méta Hungary Kft., Vitalspa, Eurosense, GarAgent kft., Scale.

- Hajósi Miklós -
www.hajoka.hu