K Z Invest kupa a Kabai rakodón!

Rövid ismertető. Soós Szabolcsot kérdeztem a hétvégi amatőr autóverseny előtt.

Június első vasárnapján ismét autóverseny lesz Kabán!



- Igen, ez így igaz. A K Z Invest kupasorozat soron következő 3. fordulóját rendezzük most vasárnap a Kabai cukorgyári rakodóterületen. 

Az idei esztendőt a debreceni salakovál után, a miskolci salakmotorpályán folytattuk, amit a nyíregyházi viadal követett volna ahol sajnálatos módon ellehetetlenítették a versenyünk megrendezését. Így Kaba ad otthont a következő fordulónak.

Mesélj, kérlek erről a pályáról és a múltjáról.

- Itt Kabán már több mint 10 éve rendezünk autóversenyeket kisebb nagyobb megszakításokkal, de mindig visszatérünk ide, mert a hely varázsa ....
Szeretik a versenyzők és nézők egyaránt. Jó nyomvonalat lehet kialakítani a területi adottságok miatt, és a nézők pedig egy helyről tökéletesen belátják az egész pályát.

Színvonalas versenyek szoktak itt lenni és a nézők is ki vannak elégítve?

- Nagyon jó versenyeknek adott már otthont Kaba akár a rövid 1-2 kilométeres akár a hosszú 4-5 kilométeres pályák tekintetében. És nagyon látványos a talaj minősége miatt. Ez a szlalom jellegű, de gyors kialakítású pálya sok amatőr és profi versenyző kedvence lett az évek alatt.

Most is lesznek profik is?

- Még nem lehet tudni, hogy mennyien állnak rajthoz amatőrök és profik  de úgy gondolom a 80-100 fő közötti versenyzőszám biztosan meglesz. 

A nevezések folyamatosan érkeznek helyszíni nevezés nincs. A nézők a belépőjegyet a helyszínen tudják megvásárolni, amivel egy sorsoláson fognak részt venni és kisorsolásra kerül egy BMW személygépkocsi használat egy hosszú hétvégére. 

Összegezzük kérlek, hogy mit kell tudni a versenyzőknek és nézőknek?

- Június 7 vasárnap K Z Invest kupa, 10.00-tól 16.00.-ig Kaba cukorgyári rakodóterületen, meleg nyári időre készüljenek, látványban biztosan nem lesz hiány.

Versenykiírás: http://racing.hu/20150607_k_z_invest_kupa_3.fordulo_kaba

- Hajósi Miklós -
www.racing.hu