Várkonyi Szabolcs: Irány a Saturnus Rally!

Interjú Várkonyi Szabolcs Rallyversenyzővel.

A Mitropa Rally Cup következő futama a Saturnus Rally lesz, Velenje központtal.


Két nap alatt egy Superspecial és tizenöt gyors, hat különböző szakaszon, vár rád és navigátor párodra Mónikára.

Pénteken ünnepélyes rajtceremóniával kezdődik meg a küzdelem a sporttársak és az idő ellen ahol egy Peugeot 208 R2-vel álltok rajthoz.

Az Opatija rally versenyre sajnos megmakacsolta magát a technika a versenyautóban. Mi is történt, hogy nem tudtatok rajthoz állni?
-  Pontosan nem tudom, mi történt, a trélerre állás közben megadta a magát a motor, így meg sem érkezett a helyszínre, egy teljesen új motort kapott az autó, amit most fogok kipróbálni.

A Mitropa Rally Cup versenyein általábankét pályabejárásból kell felírni a pályát. Mennyire lesz ez most elég?
- Ezen a versenyen még sosem indultam, így biztos kevés lesz, olyanok ellen ellen, akik helyiek, vagy már többször indultak ezen a versenyen.
Ez egy nagyon rossz szabály, kettőből senki, a profik sem, tudnak biztonsággal gyorsan menni.

Egy nézőkkel bőven ellátott Superspecial vár rátok Velenjében. Az itt elért idő is beleszámít a verseny értékelésébe, vagy itt autózhattok a nézőknek is?
- Tudomásom szerint beleszámít, így gyorsan próbálunk menni azon is.

Eddigi tapasztalataim szerint, általában esős verseny szokott lenni a Saturnus Rallye. Miként jön be neked az esős rally?
- Régen szerettem esőben menni, a Hondával viszont nem, annak nagyon nem feküdt az esős talaj, az R2-es autóknak általában fekszik, bár nekem még nincs semmi tapasztalatom vele esőben.

A 16-os Zavodnja gyors este nyolc óra kezdettel rajtol. Mennyire szereted az éjszakai rallyversenyt?
Általában szeretek sötétben menni, bár itt, mint mondtam, a nagyon ismeretlen pályákon annyira nem örülök neki, annyi a szerencse, hogy addigra már harmadszor teljesítjük azt a szakaszt, így remélhetőleg jobban képben leszünk.

A Támogatók segítségét köszönjük! HETECH TREND KFT., SUN&FUN HOLIDAYS, TRUCK PARTS KFT., AIRVENT ZRT., DROIDX KFT., VILLUMEN KFT., VPT GROUP, HONDA ÉLES, CARWAX, DI-FER KFT., ATRA KFT.

- Hajósi Miklós -
www.hajoka.hu