Kovács Sanyi: Új idény, új kihívások

Interjú Kovács Sanyi autóversenyzővel, az április 18-i FRT futam előtt.

Április 18.-án újra ringbe szállsz Kiskunlacházán az FRT.HU kupán. Várod már?
- Igen, ez így igaz. Nagyon várom már az idei szezont, új idény, új kihívásokkal.


Két hónapja ültél itt autóba utoljára. Mesélnél, hogy miként készültél fel a 2015-2016-os versenyszezonra?

- Március 14-én volt az előző idény utolsó versenye Kiskunlacházán. Mivel megvolt a biztos 5. helyem a kategóriámban, ezért nem vettem részt ezen a versenyen, helyette a Solti tavaszi napok keretein belül a Csapatom szervezett élményautóztatást, és ott róttam a köröket az általunk kiépített pályán. Először a Kupás Astrával, majd a nap nagyobb részében a Tigrával mentem. Egész nap vezettem, gyakoroltam. Az előző idény minden külső és belsőkamerás felvételeit kielemeztük a csapatommal.

Ezen kívül, idén márciustól elkezdtem gokart versenyekre járni. Kecskeméten a Birizdo Kart Kupa sorozatban is versenyzek. Április 11-én volt a második forduló, ahol az időmérő edzésen a kategóriámban a második helyen végeztem, a versenyen viszont a gokart műszaki hibája miatt kiállni kényszerültem. Szeretnék minden itt szervezett versenyen részt venni és a dobogón végezni, ezért mindent meg is teszek. 

A 2014-2015-ös bajnokságot az előkelő ötödik helyen zártad. Mi a célod az új bajnoki évadban, hol szeretnél végezni?
- A mostani FRT bajnokságban a kategóriámban szeretnék a dobogón végezni.

Most melyik versenyautót fogod be versenyre?
- A mostani versenyen az Opel Tigrával fogok menni. 

Köszönet Fekete Lászlónak, a Mogul Racing Team-nek, illetve a NIVO Motorsportnak, hogy rengeteg élménnyel gazdagodtam, és egyre több lehetőséget kapok tőlük.
Köszönöm Turák Lászlónak, aki egyben a csapattársam és a legjobb barátom is, a sok biztatásokat, a sok-sok hasznos versenyzői tanácsokat.


Köszönöm az Interjút!

- Hajósi Miklós -
www.hajoka.hu