Kazár Miklós: Egy tizedmásodperc alatt történt minden, belém szállt a lengyel versenyző

Az Eger Rallye-n a defektek keserítették meg a Maximmun Racing Team pilótájának, Kazár Mikinek az életét, de a Húsvét vasárnapi, miskolci quad idénynyitón még nagyobb átok súlytotta, egy ütközés után elesett és karját törte. A lábadozó quad és rallye bajnok pilótával, Kazár Miklóssal beszélgettünk, másfél nappal az eset és a műtétje után.

Racing.hu: Hol voltál hétvégén Miki és mi történt veled?

Kazár Miklós: A quad short track bajnokság idei nyitófordulóján szerepeltem Miskolcon, a salak arénában, ahol egy ütközés után elestem és eltört a bal felkarom.

Racing.hu: A baleset után kórházba kerültél, mi történt ott veled? Hogy érzed magad most?

Kazár Miklós: Mindketten kórházba kerültünk, engem megműtöttek, összeszegecseltek, ennyi van igazából, most már lábadozok, pihenek, de nem érzem magam most se túl jól. Pont úgy, mint, akit másfél napja megoperáltak. A fájdalmaim megvannak, amik egy ilyen esés és műtét után nem is csoda.

Racing.hu: A rajt után történt nem sokkal az eset, te hogy láttad belülről?

Kazár Miklós: Így van. Konkrétan a rajt utáni első kanyarban. Tömören összefoglalva egyszerűen belém jött egy lengyel srác. Oldalról belém vágódott.

Racing.hu: Kit érzel hibásnak a történtekkel kapcsolatban? Láttad már azóta a motorod, hogy miként vészelte át az ütközést?

Kazár Miklós: Versenybaleset volt, de ő volt a hibás.  Egy tizedmásodperc alatt történt minden. A lengyel versenyző kívülről egy olyan szöget akart megmotorozni, ami sportszerűtlen volt. A motort még nem láttam, nem tudom, hogy mi van vele.

Racing.hu: Erős fiatalember vagy, de te sem vagy Superman. Egy csonttörés nagyjából hat hét alatt gyógyul, amennyiben semmi komplikáció nincs és az utólagos kezeléseket sem számoljuk. A Miskolc Rallye-ig három hét sincs hátra. Láttunk már csodát. Szerinted mennyi az esélyed, hogy ott legyél a rajtnál?

Kazár Miklós: Fogalmam sincs. Nem tudom mi lesz, majd később kiderül, erről még most semmi konkrétumot sem merek mondani. Megpróbálunk mindent megtenni érte, hogy ott lehessünk a Miskolc Rallye-n. Ám ezúttal nem a pénz vagy egyéb dolgok miatt kényszerülünk esetleg távol maradni a megmérettetéstől, hanem emiatt a baleset és sérülés miatt. Az orvosok megtettek és megtesznek mindent, amit lehet, minden azon múlik, hogy az én szervezetem hogyan reagál a kezelésekre. Minden héten eljárok majd az orvoshoz, röntgenezünk, mindent megteszünk, ami tőlem telik. Sőt! Még annál is többet. Sokféle dolgot csinálunk, egy-két csodaszert és hókuszpókuszt is bevetünk, meglátjuk mire lesz elég. Nem zárom ki az esélyt az indulásra. Adok neki mondjuk 15%-ot. De ez csak esélylatolgatás. Egy versenyt lehet mínuszolni, nincs nagy gáz.  

Racing.hu: Gondolom nem pont a hazai versenyed akartad mínuszolni…

Kazár Miklós: Hát így van ez látod: ember tervez, Isten végez. Azt mindentől függetlenül szeretném elmondani, hogy nagyon szépen köszönöm a rengeteg érdeklődést, és jó kívánságot, amit kapok, nagyon jól esnek.

Racing.hu: Kicsit beszélgessünk még a Miskolc Rallye-ról, mint lehetőségről. Hogy tetszenek a szakaszok, amik a versenykiírásban szerepelnek?

Kazár Miklós: Ismerem őket jól, de a jelen helyzetemet nézve végképp megterhelő lehet nekem egy napra 12 gyorsasági szakasz. Nem tudom hogy bírnám…

Racing.hu: Majd meglátjuk. Köszönjük, hogy a rendelkezésünkre álltál! A legfontosabb, hogy felépülj, amihez kívánunk mi is sok erőt, türelmet és kitartást, Miskolcon pedig vagy így vagy úgy, de biztosan találkozunk.

Kazár Miklós: Úgy legyen és köszönöm szépen!

Salánki Gábor