Szezonnyitó szinte hazai környezetben

Spitzmüller Csaba új navigátorral, de a jól megszokott Mitsubishi Lancer EVO X-sel vág neki a hétvégi Eger Rallye-nak. A Full-Gas Motorsport SE az alapos téli felkészítés után egy egész napos teszttel készült az évad első versenyére. A holt idényben jócskán megerősödött az ORB mezőnye - összesen hat R5-ös autó áll rajthoz Egerben -, ennek ellenére a 2008-as bajnok bízik benne, hogy eredményesen szerepelnek majd az Eger Rallye-n.

Spitzmüller Csaba:

Minden évkezdet egy lutri, egy nagy zsákbamacska. Sok új technika van, különösen az idei évben. Rendkívül sok R5-ös autó jelent meg a bajnokságban. Azt tudni kell, hogy mi maradunk a jól bevált R4-es, EVO X-es Mitsubishinél. A mi autónk nem tartozik a top technikák közé, de egy jó autó, amivel lehet eredményesen szerepelni.

Tavaly nagyon jól sikerült az első versenyünk. A többi futamon addig a pontig, amíg nem történt velünk valami bosszantó, apróbb hiba, addig mindegyik versenyünk jól zajlott. Ezeket a hibákat megpróbáltuk a téli felkészülés alatt kiküszöbölni, felkészülni rájuk. Reméljük, hogy az idei évben Fortuna a kegyeibe foga minket és tényleg tudunk olyan versenyeket futni,  amik problémamentesek lesznek és akkor az eredmények sem maradnak el. Mindenképpen azért megyünk Egerbe, hogy a lehető legjobb helyet elcsípjük. Azt szoktam mondani, hogy győzni megyünk, mert aki nem az első helyért indul, az második, vagy harmadik sem lehet.

Változás a tavalyi évhez képest, hogy új navigátorral indulok, Bazsó Attilával. Ő egy kezdő mitfahrer, ezért az egri futam komoly kihívás lesz számára. Sokat tanul, lelkiismeretesen készül és komolyan odateszi magát, de ettől függetlenül jó pár verseny el fog arra menni, hogy tanuljunk: Tanulnunk kell egymást, neki pedig ezt a sportot.

Nagyon szeretem az egri versenyt. Miután a Salgó Rallye-k, mint évadnyitók megszűntek, Eger jött a helyébe. A hevesi megyeszékhely közel van Miskolchoz, ezért, az Eger Rallye-t kicsit sajátomnak is érzem. Rendkívül sok hazai szurkolónk ellátogat ide, nagyon jó ilyen közegben versenyezni, ahol tényleg azt érzed, hogy otthon vagy és sok szurkoló segít neked. Ráadásul a mátrai pályák a rallye sava-borsát képezik!