Húsvéti Nemzetközi Rallycross verseny!

Az igen erős magyar és szlovák mezőny mellett Közép-Európa top pilótái is Máriapócson folytatják az idényt!


Több mint 130 pilóta áll rajthoz a már hagyományőrző 18. húsvéti Rallycross Versenyen!


A rallycross népszerűsége nem csak Magyarországon, hanem az egész világon tendencia, hiszen a zárt versenypálya biztonságot, színvonalat, kilincsre menő viadalokat, és utánozhatatlan akusztikai és látvány különlegességeket szolgáltat a nézőközönségnek!

Az immáron világbajnoksággá avanzsált szakág népszerűsége töretlen. Nem véletlenül, hiszen az autósport nagyágyúi, világhírű F1 IndyCar, valamint rally pilóták is a szakma meghódítását tervezik. Kis hazánkban sincs ez másképp, ahogy a nevezésekből is kiderül, mindenki itt lesz, aki számít, köztük a pályaversenyzés csúcsait is megjáró Kiss Pál Tamás, aki Magyarországon itt a RabócsiRingen debütál először SuperCars kategóriában. A RabócsiRing egyedülálló hangulata, és minden évben megújuló nyomvonala, valamint a joker kör bevezetése, garanciája a minőségi versenynek!

Újdonsága még a rendezvénynek, hogy teljes mértékben a világbajnokság szabályrendszere szerint történik a verseny lebonyolítása, azaz előfutamok közül egyet sem lehet eldobni, így minden futamot teljesíteni kell. A korábban megszokott ’C’ ’B’ ’A’ döntő helyett, ezúttal az előfutamok alapján a legjobb 12 elődöntőbe jut (6-6 pilóta), melyből az első 3-3 helyezett mérkőzhet meg a fináléban!


A show elemek, köztük Erdős Csaba extrém motoros stunt show-ja, a vidámpark és az egész napos családi programok az idei palettából sem hiányozhatnak. A házi gazdák idén is, a már jól ismert és méltán népszerű műsorvezetők Kőváry Barna, valamint Batai János lesznek.
És íme a legjobbak:

KATEGÓRIÁK: SuperCars - Super1600 – SuperTouringCars – Magyar Kupa – Opel Astra Kupa – Junior Kupa – Országos Amatőr Versenysorozat


A király kategóriában, azaz a SuperCarsban mindenki az immáron kilencszeres magyar bajnok Harsányi (Mitsubishi) skalpjára vágyik, akit Máriapócson valamiért szinte „lehetetlen” megverni! A kérdés csak az, hogy sikerül e ez idén Kárainak (Skoda), aki a Slovákiaringi évadnyitón megállíthatatlan volt, az osztrákok nagy öregének Allois Höllernek (Ford) vagy az újdonsült fiatal tehetségnek Kiss Pál Tamásnak (Skoda)?!! Dobogóra pályázik még, Wieszt Jankó (Seat Leon), aki új autóval áll csatasorba, és az évadnyitón nyújtott dobogós helyezése, igencsak bizakodásra ad okot. De ne felejtsük el a szintén nyolcszoros magyar bajnok Kotán Péter (Ford) vagy Simon Zoli (Mitsubishi) nevét sem, hiszen ők mindketten nyertek már futamot a ringen. A teljesség igénye nélkül sorolhatjuk még a pilótákat, mint például a szlovákok reménységét Juraj Balazt (Mitsubishi) is, aki hazai futamán nem sokkal maradt le a dobogóról.

A megújult Super1600-asok, azaz a „zümmögő méhkasok” kategóriát átnevezhetjük az új flúgos futamnak is, hiszen jobbnál jobb nevek és autók feszülnek egymásnak. A címvédő LUIGI (Skoda) balszerencsésen nyitotta az évadot, de reméljük új autója, ezúttal nem hagyja majd cserben. Bánkuti Juniornak (Peugeot) nem lesz könnyű dolga, hiszen Mózer Attila (Skoda) az évadnyitón is egy gyönyörű szép előzéssel repítette magát a dobogóra, Junior kárára. A meglepetés ember kétségtelenül a rallye szakágból ismert Szijj Zsolti „Jolly” (Suzuki), aki rögtön egy futamgyőzelemmel mutatkozott be a nyitó futamon. Új autóval vág neki a szezonnak Marton Gergő (Skoda), aki autója még az első futamra nem állt össze, de húsvétkor már szeretné bizonyítani tehetségét az ifjú titán.

SuperTouringCarsban, nem kisebb név, mint a többszörös Európa Bajnok Roman Castoral (Opel) egyértelmű favoritnak számít. A külföldi túlerővel szemben LUIGI (Ford) veheti fel a kesztyűt, aki nem kis meglepetésre a két kategóriában is indul ezen a hétvégén. Az ifjoncok közül akár dobogóra is kerülhet ebben a közel 20 fős mezőnyben az új Hondával szereplő fiatal tehetség Csirmaz Brúnó.

A méltán népszerű Magyar Kupában rekord számú nevezéssel indul a szezon, hiszen több mint 20 pilóta jelezte részvételét.  Még megjósolni is nehéz lenne a verseny végkimenetelét.

Az idén új kategóriaként említhetjük a gyorsasági autóversenyből már jól ismert Opel Astra Kupát, ahol nyolc pilóta, azonos technikával küzd a tizedekért.

Az abszolút juniorok, azaz a legkisebbek Junior Kupája tavaly már bebizonyították, hogy felnőtteket megszégyenítő módon is képesek versenyezni.

Az Országos Amatőr Versenysorozat résztvevői ismét kitettek magukért, hiszen több mint 40 pilóta jelezte részvételét, a húsvéti nyitányra. A “retro” csatákat idéző pilóták között olyan nevekkel is találkozhatunk majd, mint Béke Attila (BMW), vagy Újfalusi Miklós (VW Golf), azaz a mindenki “Pamacsa“, valamint a “látványlovas” Taskó Rodrigó (BMW), akik garantálják az izgalmakat. Minden kategóriában nagy indulószám, és óriási csata várható, új technikákkal és régi arcokkal!   Mindezek garantálják a feledhetetlen szórakozást, és várhatóan a régi szép időket idézik majd vissza!

Jó szórakozást!

PROGRAM:

2015. április 05. (vasárnap)

10:00 – Szabadedzés RNOB+CEZ+OAV
11:50 – Szabadedzés RNOB+CEZ+OAV
14:00 – I. előfutam RNOB+CEZ+OAV


2015. április 06. (pünkösd hétfő)

08:00 – II. előfutam OAV+RNOB+CEZ
11:00 – 11:30 Erdős Csaba extrém motoros stunt show  (betétprogram)


11:30 – III. előfutam OAV+RNOB+CEZ
14:30 – 15:00 Erdős Csaba extrém motoros stunt show  (betétprogram)


15:00 – Elődöntő és Döntő futam(ok) OAV

15:00 – Elődöntő és Döntő futam(ok) RNOB+CEZ

Utolsó döntő futam leintése után 20 perccel díjátadó ünnepség a rajthelynél.