Egy tervünk van Egerben: elvinni a legnagyobb és legszebb kupát

Váradi „Mercis” Gyuri neve már összeforrott a Mercedesszel a hazai rallye bajnokságban, és mindig óriási üdvrivalgással fogadják őt és navigátorát Laboncz Lacit a pályák mentén a honi pontvadászatban szokatlan, ámde igen látványos autóval. Gyuriék teljes szezonra készülnek ezúttal is a Historic Bajnokságban, de még van, ami átírhatja a terveket. Váradi Gyurival beszélgettünk.


Racing.hu: Mennyire voltatok elégedettek a 2014-es évetekkel?

Váradi György: A 2014-es versenyszezon a Miskolc Rallye-val kezdődött, ahol lábtörés miatt sajnos nem tudtam elindulni. Mivel ez dupla verseny volt, az ellenfelek rögtön dupla pontokat szereztek, mi pedig semmit. Mondhatom nem volt könnyű ezzel a lemaradással kezdenünk az évet, de természetesen optimistán álltunk a dologhoz, nem kellett sokat számolgatnunk ahhoz, hogy tudjuk, hogy matematikailag még be lehetett hozni a Miskolcon szerzett lemaradást az év végéig. A többi versenyen elindultunk, és mindig sikerült az elejében végeznünk. Kivéve a Mecsek Rallye-t, ahol technikai probléma miatt fel kellett adnunk a versenyt, tehát ismét nulláztunk. Ezen a hibán aztán el is úszott az abszolút bajnoki címünk. Év végén így abszolút harmadikak lettünk, a kategóriánkat pedig megnyertük. Összességében felemás érzelmekkel zártuk le az évet, hiszen rosszul kezdődött, aztán egész jó volt, de egy kis hiba végül alaposan keresztbe tett nekünk.

Racing.hu: Mit fejlesztettetek, javítottatok, cseréltetek az autón, télen?

Váradi György: Idén marad a tavalyi konstrukció. Csak, ami elhasználódott azt cseréljük ki. Már csak az apróbb munkálatok vannak hátra, azokkal remélem hamar végzünk és utána megyünk gépkönyvezni.

Racing.hu: A csapatban esetleg navigátor téren lesz e valami változás?

Váradi György: Nem. Mi már összenőttünk Lacival, minden marad a régiben.

Racing.hu: Gyanítom idén is a Historic Bajnokságban láthatunk titeket, de teljes évet mentek vagy netán marad(nak) ki verseny(ek)?

Váradi György: Így van, idén is Historicban megyünk. Teljes évet tervezünk, de csak akkor, ha maradnak a versenyek előre bejelentett dátumai, mert a navigátorom, Laboncz Laci hosszabb időre Amerikába megy, és csak ezeken a hétvégéken lesz itthon. Ezeket előre le kellett tisztáznunk, ha év közben változtatnak az időpontokon, akkor bizony bajban leszünk.

Racing.hu: Miért nem Rallye2? Ott is jókat mentetek és tudtommal jól is éreztétek magatokat a Rallye2-esek között.

Váradi György: A Rallye2-es időszaknak vége, beöregedtünk a historicosok közé. :) Amikor Rallye2-ben mentünk, nagyon kevesen indultak a bajnokságban. Nem volt kategóriatársunk, ezért mindig feljebb soroltak minket a turbósokhoz, ami nem könnyítette meg túlzottan a dolgunkat. Elkezdtünk keresni egy olyan helyet, kategóriát, ahol lenne kivel csatázni. Akkor jött létre a Historic Replika, és többen jelezték, hogy jönnének oda, így mi is váltottunk. 

Racing.hu: Milyen tervekkel vágtok neki az Eger Rallye-nak? Hogy tetszenek a pályák?

Váradi György: A tervünk az ugyanaz, mint mindig: elvinni a legnagyobb és legszebb kupát.  A pályákról nem tudok nyilatkozni, nem igazán tűnnek ismerősnek, talán csak kettő.

Racing.hu: Örültök e neki, hogy Tajmel Tibiék személyében újabb mercedeses páros gyűjti majd a pontokat a mezőnyben?

Váradi György: Persze, hogy örülünk! Végre megjött az esze! Jó az a Mitsubishi, de hátsókaparós való Tibinek. Az, hogy egy csillagossal jön, az külön öröm. A kocsi ismerős, Sontagh Sanyié volt. Túrában versenyeztünk már együtt. Majd Egerben remélem meglátjuk, hogy mit tud Tibivel a bal1-ben, mi minden esetre ott leszünk és mindenkinek egy sportélményekben gazdag Eger Rallye-t kívánunk!

Salánki Gábor