Vogel Adrienn Lotus után a Szilveszter rallyn Suzukival

Vogel Adriennel beszélgettünk az év végi levezető Szilveszter rallyról.

Mióta versenyzel és milyen szériában?

-3 éve keztem el versenyezni a Suzuki kupában ami most már Swift Cup Europe névre hallgat. Ez egy nagyon jó kezdő kategória amiben az alapokat el tudtam sajátítani. Legjobb eredményem az 5. hely volt. Jellemzően több mint 20 srác ellen versenyztem akik nem kíméltek a pályán. Nagyon erős mezőny volt. 2 fél szezont mentem itt, de idén  szériát cseréltem és az elsőkerék meghajtásról hátsóra váltottam. A Lotus Ladies Cupban indultam. Itt az első versenyt elrontottam, de többit megnyertem. A 6 versenyből négyet nyertem de sajnos a sorozat félbe szakadt, így nem értékelték a bajnokságot. /sajnos!/
Illetve május végén meghívást kaptam a Maserati Trofeo futamára ami a DTM betétfutama volt. 25 autóból a 10. helyen értem célba. Jó kis küzdelem volt. Eddig nem vezettem ennyire erős autót (550le, hátsókerék hajtás) kipörgésgátló nélkül. Nagyon jó tapasztalat volt és nagyon büszke vagyok az eredményemre.

Úgy értesültünk, hogy idén indulsz a szilveszter rallyen. Ismét váltassz?

-Igen, úgy néz ki, hogy egy Suzuki Ignis-el indulunk navigátorommal Gulyás Katával. Örülök, hogy egy ilyen tapasztalt navigator segít az első rallye versenyemen. Igazi Dream-Team lesz!  Nem áll tőlem messze a rallye világa, hiszen gyerekkorom óta járok versenyekre. Hazaira is illetve nemzetközire is. Imádom. A play stationben is a wrc volt a kedvenc játékom. De élőben nyílván más lesz.

Gondolod, hogy a zárt pályás tapasztalataidat átviheted majd a rallye-ba?

-Nagyon más a kettő, de biztos nem lesz hátrány a gyorsaságis múltam. Itt más dolgokra is kell majd koncentrálnom, mint például a változó útviszonyok, bukóterek hiánya, hogy egyáltalán ül mellettem valaki és folyamatosan magyaráz…  Itt nincs felvezető kör ahol a gumit és a fékeket be tudod melegíteni. Itt a rajtban vársz vagy 20-30 percet. Pont kihűl minden, utána pedig gyerünk !


Milyen eredményt vársz az idei esztendő utolsó versenyén?


-Örülünk ha célba érünk. Elsődlegesen ez a cél. A kategóriámban az enyém a leggyengébb autó, illetve a tapasztalatom hiánya is ki fog jönni. De nem adjuk fel! Az biztos, hogy a jókedvre autózunk! 


Tesztelted már az autót?

-Még nem volt rá alkalmam. Az első gyorsaságin fogok majd megismerkedni vele. De már nagyon várom. Ezzel kelek és fekszem. 

Sok sikert a Szilveszter rallyra és a 2015-ös esztendőre is !