Várkonyi Szabolcs: Éles teszt a Jänner rally előtt.

AK Delta Sport - Honda Civic

December végén, 2014 utolsó versenyén, a Szilveszter Rallyn indul Várkonyi Szabolcs rallyversenyző.

Íme, a vele készült interjú.

De, mielőtt erről a versenyről kérdeznélek, értékelnéd a 2014-es versenyévadot?
- Nem sikerült túl jól a 2014-es évünk, bár a Horvát Bajnokságban kategória győztesek lettünk, a számomra legfontosabb Ypres Rallye-n nem sikerült a célba érés, pedig pontszerző helyen lehettünk volna, ami ahhoz képest, hogy 60-nál több induló volt és a shakedown-on megsérült futóművel teljesítettük a versenyt, remek eredmény lett volna.


Több külföldi versenyen is indultál az idén. Mi motivál a kint versenyek látogatásában?

- Sok minden miatt versenyzünk külföldön, a pályák minősége, változatossága miatt, a rendezők versenyközpontú hozzáállása miatt, és az egész környezet, ami egy ilyen ERC, vagy osztrák, vagy horvát versenyt körülvesz, ráadásul az ERC-t leszámítva, olcsóbb is, mint a magyar versenyek, utazási költségeket beleszámítva is.

Az idén több autóval is versenyeztél és jó páran navigáltak neked. Most milyen autóval indulsz, és ki fogja neked diktálni az itinert?
- Most a Hondával indulunk és a változatosság kedvéért ketten is fognak navigálni, Berendi Dávid mellett a feleségem is.

Indultál, e már Szilveszter Rally-n, ha igen a külső vagy a belső pálya tetszett jobban?
- Már sokszor indultunk ezen a versenyen, nem a pályák miatt, egyik se kedvenc, de az általában hosszabb téli szünet előtt jól esik még egyet kocsikázni.

Ezt a Szilveszter Rallyt, egy kikapcsolódásnak szánod így évvégére, vagy esetleg egy tesztnek a Jänner Rallyra?
- Most ez a verseny annyiban lesz más, hogy mivel Berendi Dáviddal indulunk a 2015-ös Jänner Rallye-n, ez egy komoly tesztelési lehetőség lesz, ki akarunk próbálni több rugót, ami a jeges, csúszós utakra ideális lehet és 3 nappal a pályabejárás megkezdése előtt ez talán könnyebbé teszi a számomra még ismeretlen pályák feldolgozását.

Támogatók: HETECH TREND KFT, SUN&FUN HOLIDAYS, TRUCK PARTS KFT. AIRVENT ZRT. DROIDX KFT. VILLUMEN KFT.  VPT GROUP, HONDA ÉLES, CARWAX, DI-FER KFT, ATRA KFT.

Képek: Internet, Hajósi Miklós

- Hajósi Miklós -
www.hajoka.hu