Köszönjük Mikko!

Amikor az ember azt mondja, Ford, vagy éppen M-Sport egy név biztosan beugrik mindenkinek, és ez a név Mikko Hirvonen. A rally világának igazi zongoracipelője volt a finn. Soha egy hangos szava, vagy elégedetlen nyilatkozata nem volt, ment és tette a dolgát. Igen, jól látjátok, mostanra már a múlt idő használtatik ha Hirvo-ról beszélünk. A finn pilóta szögre akasztotta a bukósisakot.

Mikko Hirvonen 2003-ban csatlakozott Malcolm Wilson csapatához, mely akkor még a Ford gyári támogatását élvezte. A finn pilóta 2006-ban illetve 2007-ben is világbajnoki címet ünnepelhetett igaz nem azt az aranyat melyet szeretett volna, hanem a konstruktőri elsőséget ünnepelhette, honfi, és márkatársával Marcus Grönholm-mal együtt. A hűség minta szobra volt Hirvonen, és egészen 2011 végéig mint egy kiskatona tette a dolgát. Hirvo összesen 14 futamgyőzelmet szerzett ez alatt az évek alatt, mint kék oválos, melyhez 259 szakaszgyőzelem társult 68 dobogós helyezés, és összesen 1192 világbajnoki pont. Három alkalommal volt kénytelen a legközelebbről nézni az aranyérmes megkoronázását, vagyis a dobogó ezüstös feléről. Pechesnek nyugodtan mondhatja magát, hiszen ez alatt az évek alatt folyamatosan a legyőzhetetlen Sebastien Loeb ellen vívta szélmalomharcát.

A csapat vezetője csak elismerő szavakat mondott, mikor arról kérdezték mit tudna elmondani egyik legnagyobb felfedezettjéről; Mikko, és Jarmo igazi csapatot alkottak az évek során. Ha visszatekintenek az együtt töltött időkre biztosan sok szép közös emléket tudnak felidézni. Úgy alakult, hogy ez alatt az évek alatt a tehetség, az eltökéltség, és az elkötelezettség egyaránt kialakult náluk. Nagyon sok különleges emlék köt mindannyiunkat ahhoz a 14 győzelemhez, melyeket együtt arattunk. Sok egyénisége volt a csapatnak, de nem sok olyan akiket annyira népszerűnek mondhatnék csapaton belül, mint Mikko, és Jarmo.