Solberg jól szeretné érezni magát

Petter Solberg és Kris Meeke vitathatatlanul a 41. Rally Condroz-Huy sztárjai. de mindkettőjükről tudjuk, hogy nem csak nézelődni jöttek…

Petter Solberg és Kris Meeke csütörtökön egy privát teszten ismerkedtek az autóikkal. Meeke egy Citroen DS3 R5-sel, míg Petter Solberg egy Citroen C4 WRC tesztelt a futam előtt.

A futam előtt a sajtó képviselői hosszan faggatták a kétszeres világbajnokot (FIA WRC 2003, FIA WRX 2014). A Mr. Hollywood körül kialakult hatalmas érdeklődés néhány válaszát olvashatjuk itt:

Nagyon élveztem a rallycrosst, annak a hangulatát és a versenyeket, de most visszatérek a rallyhoz, a legjobb haverommal Phil Mills-sel. Tizenhárom futamgyőzelem és a WRC világbajnoki cím amely megédesíti a részvételünket a Condrozon.

A rallycross világbajnoki címet saját DS3-sal és csapattal sikerült megnyernem, de jövőre abban reménykedem, hogy közelebb kerülhetek a gyárhoz…

A pályabejárás alapján csúszós és technikás szakaszok várnak ránk, változó tapadással. Nehéz lesz megtalálni a jó ritmus. Komoly verseny előtt állunk, nem csak Kris Meeke, hanem a belga pilóták is miatt is, hiszen ismerik a terepet. Elsősorban szórakozni szeretnék, és a legtöbbet kihozni a rallys visszatérésemből.