Az autó már nyert itt!

Herczig Norbi és Igor Bacigál megnyerte a 48.Mecsek Rallye-t. A pilótával váltottunk pár szót a versenyről, a bajnokságról...

Beszéljünk egy kicsit a Mecsek Rallye-ról.
Biztos azért, mert ez a legutóbbi élményem, de tényleg nagyon jó érzésekkel jöttünk el Pécsről. Persze az eredmény sem mellékes, de megint bebizonyítottuk, legfőképp magunknak, hogy az, amit kitalálunk taktika a verseny előtt, ha még egy kis hiba is csúszik bele, attól ha nem térünk el és hiszünk benne, akkor az a végén eredményre fog vezetni.
Fontos az is, hogy folyamatosan tudtunk gyorsulni és az elmúlt évek alapján talán most mentünk a leggyorsabban például az orfűi szakaszon, főleg a Lapistól lefelé.

Jó volt az autó, nagyon jó beállításokat találtunk ki, a gyorsaságik között is változtattunk, vittünk magunkkal tartalékkerekeket is, ami a második nap mindkét körében az utolsó szakaszon nagyon sokat jelentett. Jó volt menni azon is. Nehéz volt, felhordásos volt, sok féle aszfaltminőség van azon a szakaszon, különböző tapadásokkal, de mégis: nagyon élveztük.

Idén ez a harmadik győzelmetek, mégsem vezetitek a bajnokságot.
Ez talán egy kicsit a bajnokság szisztémájának a rossz velejárója. Ez a pontrendszer nem feltétlenül védi a versenyt megnyerő párosokat. Gondolok itt főleg a PowerStage-en kapható túlzott mértékű bónuszpontokra. Valamint köszönhetően a gazdasági válságnak, már jó pár éve csak hat versenyen tudunk menni. Hozzáteszem, hogy nekünk sem férne be több a büdzsébe, de talán a hét futam és egy mínuszolás ebben a technikai sportban kicsit igazságosabbá tehetné a ponttáblázatot. 

Még van egy futamunk.
Készülünk a Waldviertel Rallye-ra, elemezzük a belsőkamerás felvételeket.
Nagy segítséget kapunk Raimund Baumschlägertől. Ő nagyon elhivatott és nagyon szeretné, hogy jól szerepeljünk ezen a versenyen. Minden segítséget megad, amit tud. Az ő korábbi felvételeiből, a beállításaiból, a gumiválasztásban... Nem tudok olyat mondani, amiben ne segítene. Tesztet szerveztek és olyan komforttal tudunk készülni erre a versenyre, mintha egy magyar futam lenne.

Raimund nem indul, ahogy látom, ő teljes mellszélességgel azon van, hogy nekünk segítsen.

Korábban ez az autó, amivel mentek, már nyert itt futamot, nem is egyszer. 
Viccesen mondogatták a barátaim, hogy lehet, ha nem csinálok semmit, a kocsi akkor is végigtalálna... Nyilván jó lenne, de az biztos, hogy a csapat nagyon képben van a versennyel. Az a nagy kérdés, hogy Igorral mi mennyire jól tudjuk feldolgozni a pályákat és kevés tréningből hogyan fogunk tudni menni.

Még egy kicsit beszéljünk a bajnokság állásáról. 10 pont a hátrányotok. Számolgattatok?
Mi mindent megteszünk és a többit majd hozza a sors. A mi jelenlegi helyzetünkben sajnos nem sok helye van a matematikának. Persze, számolgattunk, de ez nem csak rajtunk múlik.
Mindenképpen meg kell próbálnunk a legjobb eredményt hozni mind a versenyen, mind a PowerStage-en a többit majd dobja a sors...