Honda gyári versenyző lesz Michelisz Norbi?

Hétvégén Japánban ismét sikerült dobogóra állnia Michelisz Norbinak, így a túraautó világbajnokság összetett pontversenyében az ötödik helyen áll. Norbi jelenleg a Zengő Motorsport színeiben versenyez, de a Blikk értesülései szerint a Honda a gyári csapatába hívja, egy 250 ezer eurós fizetési ajánlattal.

Hétvégén Japánban ismét sikerült dobogóra állnia Michelisz Norbinak, így a túraautó világbajnokság összetett pontversenyében az ötödik helyen áll. Norbi jelenleg a Zengő Motorsport színeiben versenyez, de a Blikk értesülései szerint a Honda a gyári csapatába hívja, egy 250 ezer eurós A 77 millió forint körüli összeg, bár sokszorosa a magyar versenyző jelenlegi bérének, nem kiemelkedően magas, sőt. A gyári pilóták fizetése 250 ezer eurótól indul és egészen 500 ezer euróig, azaz 154 millió forintig terjed évente. Norbi idén a legeredményesebb Honda-sofőr a WTCC-ben, annak ellenére, hogy ő nem gyári autóval versenyez. Ezért nem meglepő a japán gyári csapat ajánlata.

Hogy más csapat is érdeklődik-e Norbi iránt, arra vonatkozóan nincs információ. Jelenleg a Citroën autói másfél másodperccel gyorsabbak a Hondáknál, tehát ha a gyári csapatba igazol a magyar versenyző, akkor is komoly kihívásokkal kell majd megküzdenie.

Megkerestük Norbit, de mivel a tárgyalások jelenleg is zajlanak, még nem nyilatkozik.

Forrás: Totalcar, 444