José María Lopez WTCC világbajnok!

A Citroen ezzel mindent vitt a bemutatkozó évében: a korábban megszerzett gyártói világbajnoki cím után most az egyéni pontversenyben is behozhatatlan előnye tett szert pilótájuk, José-María Lopez, akinek szintén ez volt az első teljes WTCC szezonja!

Ráadásul az argentin pilóta győzelemmel ünnepelhette világbajnoki címét, hiszen az első futamon ő volt a leggyorsabb. A Citroen év elején nyilván tudta, hogy milyen lehetőségek rejlenek Lopezben, de talán arra számítottak, hogy a világbajnoki cím sorsát majd Müller és Loeb dönti el. Az újonc azonban a kezdetektől fogva megmutatta, hogy nem tart két csapattársától, akik összesen 13 világbajnoki címet birtokolnak! (Loeb 9, Müller 4) Gyönyörű teljesítmény ez Pechito-tól!

Yvan Müller számára ez az év nem éppen a szerencséről marad emlékezetes: a mai első futamon defekt miatt kényszerült a verseny feladására, idén eddig már ötödször. A másodikon Valentével ütközött, és a Chevrolet-s versenyzőnek ki kellett állnia. Kérdéses, hogy lesz-e büntetés…

Sebastien Loeb ezúttal higgadtan versenyzett, nem vállalt fölös kockázatot sem. Egy harmadik és egy hetedik hely az eredménye.



Gabriele Tarquini az időmérőn még meglehetősen szomorú hangulatban vette tudomásul, hogy mindössze egy tizedik helyre tellett erejéből. A második verseny fordított rajtrácsa viszont biztosan kárpótolta, rajt-cél győzelmet szerzett, ezzel a gyári Honda csapat idei első sikerét aratta, hazai pályán. Mögötte nagy meglepetésre Dusan Borkovic ért célba, ezzel a szerb versenyző első dobogós helyezését ünnepelhette.

Michelisz Norbi maximálisan kiaknázta a hétvégében rejlő lehetőségeket: az első futamon negyedik, a másodikon pedig harmadik lett. Fontos, hogy a nagynak tűnő, huszonhét pontos hátrányát Monteiro összetett negyedik helyéhez képest sikerült ÖTRE csökkenteni, így van esély az év végi negyedik helyre is. Igen ám, viszont Tarquini győzelmével két pontra közelítette meg Norbit, így Makaóban fog minden eldőlni a három Honda év végé eredményéről, November 16-án!