A Volkswagen nem változtat a csapatfelálláson

A Volkswagen Motorsport bejelentette, hogy megtartja pilótáit, így 2015-ben is Sebastien Ogier, Jari-Matti Latvala és Andreas Mikkelsen fogja vezetni a Polo R WRC-ket.

A Volkswagen már Ausztráliában megnyerte a konstruktőri címet, az egyéni bajnokságban pedig Ogier és Latvala küzd a végső győzelemért.

„A jelenlegi legjobb három pilóta a miénk. A folytonosság egy nagyon fontos tényező, ha eredményes akarsz lenni a motorsportban, ezért örülök, hogy sikerült hosszabbítanunk Sebastiennal, Jari-Matti Latvalával és Andreas Mikkelsennel.” –árulta el Jost Capito, a Volkswagen Motorsport első embere.

Sebastien Ogeir a következőket mondat: „Ez egy teljesen logikus lépés volt, hogy hosszabbítottam a Volkswagennel. A legjobb csapat a legjobb autóval – sem én, sem Julien (Ingrassia) nem vágyunk másra, és messze a legjobb lehetőséget kapjuk itt, hogy harcolhassunk a győzelemért és a világbajnoki címért. Örülök, hogy továbbra is azzal a csapattal dolgozhatok együtt, amelyikkel nagyon jól érzem magam, és akikkel a legnagyobb sikereimet élhettem át.”Jari-Matti Latvala, aki 2013 januárjában csatlakozott a teamhez, így nyilatkozott: „A Volkswagennél megvan minden, amire szükségem van a győzelemhez és a bajnoki címhez. Nagyon örülök, hogy továbbra is bíznak bennünk.”

Andreas Mikkelsen 2013 áprilisa óta szerepel a Volkswagen színeiben: „2015-ben is Sebastien Ogier és Jari-Matti Latvala csapattársa leszek. Ennél jobb lehetőségem nem lenne a rallyban. A legjobbaktól tanulhatok, és ezzel egy időben összehasonlíthatjuk a tudásunkat, ugyanolyan feltételek mellett. Az elmúlt két év rendkívül izgalmas volt, én pedig sokat tanultam. Biztos vagyok benne, hogy tudjuk ezt folytatni és tovább fejlődhetünk.”


A bajnokság jelenlegi állása:


  
1. Sebastien Ogier   217 pont
2. Jari-Matti Latvala   190
3. Andreas Mikkelsen   143

1. Volkswagen Motorsport   373 pont
2. Citroen Total Abu Dhabi WRT   175
3. M-Sport World Rally Team   164