Lopez már Szuzukában WTCC bajnok lehet!

Kis pihenőt követően Japánba utazik a WTCC mezőnye. A suzukai pályán J-M. Lopeznek minden esélye megvan arra, hogy megszerezze élete első világbajnoki címét, hiszen Yvan Müller lemaradása már-már behozhatatlan. Ez a teljesítmény különösen szép lehet abban a tekintetben is, hogy az argentin versenyző első szezonját teljesíti a Túraautó Világbajnokságon csak úgy mint csapata, a Citroen.

Az első három helyezett sorrendje az év utolsó előtti versenyhétvégéjén tehát eldőlni látszik: Lopez mögött jócskán lemaradva következik Müller, a harmadik helyen pedig Sebastien Loeb áll, akire szintén nem veszélyes igazán senki. A Citroen úgy tűnik, mindent visz idén.


Michelisz Norbi jelenleg az ötödik helyet foglalja el a tabellán, ami azért is meglehetősen jó, mert még soha nem végzett a szezon végén ilyen előkelő pozícióban. Nagy szerencse kéne ahhoz, hogy az előtte álló Monteiro-t megfogja, a gyári Hondás pilóta előnye 28 pont a Zengő Motorsport versenyzője előtt, de van még négy verseny, meglátjuk!



Norbinak azonban hátra is kell figyelnie, hiszen mögötte már sűrűbb a mezőny: 8 ponttal lemaradva követi Tarquini, és a nyolcadik Tom Chilton lemaradása is mindössze 19 pont. Az elkövetkezendő pályák elviekben fekszenek a magyar versenyzőnek és autójának, így a rajongók joggal reménykedhetnek egy szép év végi eredményben.

A pálya

Egy kör összesen 5807 méter hosszú Suzukában, és versenyenként 11-szer kell a mezőnynek teljesíteni ezt a távot. Van esély csapadékra, ami jócskán megkeverheti a kártyákat.

A verseny

Természetesen a televízió is közvetíteni fogja a futamokat, ahogy azt már megszokhattuk.

Szombaton reggel 8:30-tól lesz látható az EuroSport műsorán az időmérő, majd vasárnap reggel 6:45-től az első, 7:45-től pedig a második futam közvetítése., élőben.

A világbajnokság állása

1.ARG LÓPEZ José María       384 pt.
2.FRA MULLER Yvan             291 pt.
3.FRA LOEB Sébastien            251 pt.
4.PRT MONTEIRO Tiago       170 pt.
5.HUN MICHELISZ Norbert  142 pt.
6.ITA TARQUINI Gabriele   134 pt.
7.NLD CORONEL Tom            130 pt.
8.GBR CHILTON Tom             123 pt.
9.ITA MORBIDELLI Gianni 103 pt.
10.MAR BENNANI Mehdi        85 pt.