Kubica jövőre ismét a Forma-1-ben versenyezne!

A lengyel “ralis” jelenleg a WRC-ben koptatja a Fiesta RS WRC-ket, de könnyen lehet, hogy jövőre visszaülhet a száguldó cirkusz örökmozgó óriáskerekére.

Mint ismeretes Kubica drámai balesetet szenvedett egy olasz rali bajnoki futamon, és akkoriban még az a szóbeszéd is járta, hogy bizony az egyik karját el is veszítheti a Lotus F1 Team pilótája. Végül a hosszas kihagyás, és a rehabilitáció után a lengyel nem tudott visszaülni a Lotusba mivel a karja merev maradt. Idővel ez a merevség enyhült karjában, és ekkor jött az ötlet, hogy egy speciálisan kialakított Citroen DS3 S2000-ben kipróbálhatja magát, méghozzá néhány WRC futamon. Nos, ez a házasság olyannyira jól sikerült, hogy Kubica megnyrte a WRC2 világbajnoki címét. Ennek örömén Malcolm Wilson az M-Sport vezetője ülést ajánlott neki, de már egy Fiesta WRC-ben!



Kubica többször elmondta, hogy az aszfaltos versenyek azért fekszenek neki jobban, mert a pályaautózás alatt beidegződött dolgait ott tudja igazán kamatoztatni. Ilyen és ehhez hasonló nyilatkozatai voltak a lengyelnek amiből azért le lehetett szűrni, hogy a szíve visszahúzná az F1-be. Nos, jelenállás szerint ez mostanra nagyon is elérhető lett, ugyanis Kubica hamarosan kés alá fekszik, és gyakorlatilag tökéletes állapotba kerül a sérült, egykoron merev kar. Ez esetben borítékolható, hogy ha csak egy tesztpilóta állás kedvéért is, de azonnal faképnél hagyja a WRC-t, és akár csak a korábban WRC-ben is szerencsét próbáló Kimi Raikkönen visszatér kedvenc műfajához.