48. Mecsek Rali első napi összefoglaló

Rövid nap volt, de velős. A Mecsek-rali pénteki programjában három gyorsasági szakasz szerepelt, a két reptéri gyorsasági „szendvicsében” egy Árpádtető, amivel semmi gond nem lett volna, ha a második szakasz előtt nem szakad le az ég. De úgy, hogy ilyen esőt mostanában nem láttak errefelé.

És még ez is rendben lenne (hiszen halasztották a rajtot), ha Turán Frigyes és Zsiros Gábor nem kap rossz tanácsot, és nem négy száraz aszfaltra való abronccsal megy fel Árpádtetőre.

„Elővigyázatosságból magunkkal vittünk két intermédiát, úgyhogy amikor szakadni kezdett az eső, az autó jobb elejére és bal hátuljára feltettük. Így már nem volt annyira vészes, a pálya felétől egészen jó tempót tudtunk diktálni. Más kérdés, hogy ezután az esti reptéri szakaszon a Peugeot jobb elejével rámentünk egy sárfoltra, ami megforgatott minket, de szerencsére nem veszítettünk túl sok időt” – mondta  Frici, aki az abszolút hetedik helyről várja a folytatást, és egyáltalán nincs elkeseredve, hiszen a Peugeot 208 T16 R5 beállításai tökéletesek, csak a gumiválasztással nem volt szerencséjük.



Nem kapcsolódik közvetlenül a versenyhez, viszont a bajnokság szempontjából fontos, hogy immár hivatalos: lesz hatodik futama a bajnokságnak, az Ausztriában tartandó Waldviertel-rali. „Örülök, hogy megtartják a hatodik futamot, mindig jó érzés a külföldi mezőnyben megméretni magunkat” – mondta Turán Frici.


 48. MECSEK-RALI, AZ OB 5. FUTAMA, PÉCS

 

Abszolút sorrend 3 gyorsasági szakasz után: 1. (AS Rallysport Europe, Ford Fiesta S2000) 10:28.1, 2. Kazár, Szőke (Maximmun Racing, Ford Fiesta R5) 2.7 másodperc hátrány, 3. Spitzmüller, Laczkó (Pro Race Sport, Mitsubishi Lancer Evo10) 10.8 mp h., …7. Turán, Zsiros (Turán Motorsport, Peugeot 208 T16 R5) 17.3 mp h.

 

 

Köszönjük a Partnereinknek!
Forrás: Just Creative