Kovács Zoli készen áll a Mecsek meghódítására

"Nagyon szeretem a Mecsek Rallyt, hasonló a mi hazai pályánkhoz, a Bükkhöz. Szeretek itt versenyezni, jók a pályák."

Szia Zoli. Összefoglalnád nekünk, hogy milyen volt a Kassa ralitok?

Kassa nagyon tetszett, jó pályákon mentünk. Hála istennek célba tudtunk érni, a helyezés is megfelelő lett, tetszett nagyon minden.  Reméljük a Mecsek Rally is ugyan ilyen lesz. 

 
A Budapest Rally elmaradt. Milyen érzések kavarognak ilyenkor egy versenyzőben aki készült a versenyre feleslegesen?

A versenyzők többsége már nem nagyon készült a Budapest Rallyra, mert amikor a verseny előtt 1 hónappal vagy 3 héttel még nincsen versenykiírás, az azért már sejtet valamit…



Így, hogy több időtök volt a két verseny között, sikerült maximálisan felkészíteni az autót? 

Hála istennek csak a szokásos dolgokat kellett rajta megcsinálni, nagy felújítást nem kellett véghezvinni,  futómű, fék, váltó, difi javítás volt, na meg egy kicsit a karosszériát kellett kilakatolni és lefesteni, mivel Kassán nekiszaladtunk egy villanyoszlopnak, de szerencsére nagyobb probléma nem lett belőle! 

 

Szeretsz a Mecsekben versenyezni?

Nagyon szeretem a Mecsek Rallyt, hasonló a mi hazai pályánkhoz, a Bükkhöz. Szeretek itt versenyezni, jók a pályák. Kicsit jobb minőségű, mint a Bükk, és technikásak is a szakaszok. A reptéri pályára különösen nem készülök, még a pálya nyomvonalát sem néztem meg. Vigyázni kell a gumira, mert másnap a versenyen azért még használni kell. És az a reptéri pálya azért eszi a gumit, nem nagyon fogjuk színezni. 

 

Milyen eredménnyel lennél elégedett?

Első nap az árpád-tetői gyorsaságin szeretnénk jól menni,  sötétben lesz, az szerintem fekszik nekünk, hegyi pályán kell lejönni, Árpád-tetőn megyünk fel, viszonylag jó pálya. Másnap meg mindent bele!