Alén, Auriol és Miele nyertek a Rally Legenden

Október 9-12. között, tizenkettedik alkalommal rendezték meg a Rally Legendet San Marinóban. A nevezési listán több legendás pilóta és rallyautó is szerepelt, valamint magyar versenyzőknek is szurkolhattunk az olaszországi eseményen.

A tizennégy gyorsasági szakaszból álló futamon, a historic kategóriában, Markku Alén diadalmaskodott. A finn pilóta harmadik alkalommal nyerte meg az aszfaltos versenyt, és ezúttal is egy 1983-as Lancia Rally 037-est terelgetett. Alén mögött az olasz, Enrico Brazzoli ért célba szintén egy Lanciával. A harmadik pozícióban Giuliano Calzolari-t intették le, aki egy 1979-es Ford Escort RS-el állt rajthoz.
A Bujdos Miklós – Milcsevics Lóránt kettős a kategória harmincharmadik helyén zárták a versenyt a Lada VFTS-sel.

A Rally Legend-en több WRC-s páros is szerepelt. A legjobb World Rally Car-ral induló pilóta Didier Auriol lett. Az 1994-es világbajnok egy Citroen Xsara WRC volánja mögött érte el ezt az eredményt. A második helyen szintén egy Xsara WRC végzett, Armin Schwarz irányításával. A két Citroen mögött két Peugeot 206 WRC ért célba, Stepán Vojtech, Harri Rovanperä sorrendben.

A Myth kategóriát Mauro Miele nyerte meg egy 1986-os BMW M3-assal, megelőzve Marcello Colombinit és Roberto Di Giuseppet. Juha Kankkunen technikai hiba miatt idő előtt búcsúzott a futamtól.

A Subaru Impreza WRX-el induló Fisher Dániel, Buna Zoltánnal az oldalán a kategória hetedik helyén teljesítették a viadalt. A Boroznaki Tibor – Kiss András egység a tizenkettedik lett a VFTS-sel. A Merencsics Árpád - Varga Sándor páros tizenötödikként értek célba a Suzuki Swift GTi-vel, míg a Galambos Gábor – Stepán Árpád duó a huszonhatodik helyen fejezte be a Rally Legendet a 2101-es Ladával.