Mindenhogy ötödik lett Michelisz Sanghajban

Michelisz Norbi mind a két versenyen az ötödik helyet szerezte meg Sanghajban a WTCC túraautó-bajnokságban. És, hogy maradjunk az ötösöknél, ezzel a hétvégével Norbi az ötödik helyre jött fel a bajnokságban. 

Az első futamon hatodik helyről rajtoló magyar pilóta rögtön visszaesett egy pozíciót, és utána is lassabbnak tűnt márkatársánál, az élbolyban haladó Gabriele Tarquininél. A negyedik körben egy nagy ütközés történt a mezőny végén, így be kellett küldeni a biztonsági autót. Az újraindulás után ketten is megelőzték Sébastien Loeböt, közte Michelisz, aki így visszajött a hatodik helyre. Az élen a pole-ból induló Tom Chilton kiválóan ment a Chevrolet-val, már az elején meglépett a riválisoktól, és végül meg is nyerte a futamot. Tarquini a hajrához érve kiállt a boxba, de Loeb visszajött Michelisz elé, aki így hatodikként zárt.

A magyar pilóta az első verseny után tapadásbeli problémákra panaszkodott. A második futamban az ötödik pozícióból indulhatott, és rögtön sikerült egy helyet javítania. A 16. körben azonban a lendületben levő José María López feljött Micheliszre, és meg is tudta előzni. Az élen Rob Huff nagyot ment a Ladával, bár a végére magára engedte Tom Coronelt, az első helye nem forgott veszélyben.


Forrás: zengomotorsport.hu