Volentér Balázs Suzukiban!

Volentér Balázzsal beszélgettem a Gyorsasági OB szezonzáróján.


Az idei évben gokarttal versenyzel nem is rossz eredménnyel. Most egy Suzuki volánja mögött láthattak a nézők. Hogyan kerültél  ide?

Burkus Egon, a Suzuki Swift Euro Cup promótere keresett meg pár héttel ezelőtt. Ezen a hétvégén álltak rajthoz utoljára az 1.3-asok, melyek 9 éve mennek már. Idén lecserélték őket 1,6 – ra, de párhuzamosan még a régi autók is futottak. Nem volt egyszerű a döntés, mert egybeesett a gokart OB záró fordulójával…
Végül úgy döntöttem, kipróbálom magam a Swiftben, elvégre semmit nem veszíthetek, épp ellenkezőleg.


Milyen eredményekkel zártad ezt a hétvégét?

Pénteken volt 4X 30perc szabadedzés, ahol szenvedtem, mivel teljesen más vezetési stílust igényel ez a gép, mint egy gokart. Első kerék meghajtású, magas, széles, nincs benne akkora erő, tehát inkább amolyan „lendület” autó. Nem találtam a formám.

Szombaton az időmérőn a kategóriámban csak a harmadik helyet szereztem meg, amivel nem voltam kibékülve. A versenyen sikerült kiválóan rajtolnom, az első kanyarban már megszereztem a vezetést, ezt a futam feléig tartani is tudtam. Azonban elkövettem egy hibát, melynek következtében csak második helyet szereztem, egy olyan srác mögött, aki már öt éve ilyen autóval gyűjti a tapasztalatot.

Vasárnap reggel rendezték a második „fordulót”, ahol nyugis autózás, vonatozás volt végig és itt is megcsíptem a második helyet. Lett volna esélyem a győzelemre is, de sajnos egy technikai hiba hátráltatott, elállítódott a futóművem, miután túl erősen mentem egy kerékvetőre. De összességében elégedett vagyok!


Forrás: RVO