Defektek a Korda Racingnél

Fél távnál, az abszolút második helyről kényszerült idő előtti búcsúra a Korda Racing versenyzőpárosa a Tereprali OB etyeki állomásán, Korda Eriknek és Hangodi Zoltánnak két defekt után egy filléres alkatrész hibája miatt kellett feladnia az etyeki Euro-Tools Kupát.

Nagy izgalommal tekintett az Etyeki tereprali futam elé a Korda Racing csapata, mivel a Vál-i központú versenyistálló ezúttal hazai pályán, bázisától alig néhány kilométerre szállhatott versenybe. Korda Erik és Hangodi Zoltán ezúttal is az 1-es rajtszámot ragaszthatta a Nissan Qashquai oldalára, de azzal, hogy elsőként rajtolhattak a pályán, rájuk hárult a feladat, hogy letakarítsák a pályákról az elmúlt napok csapadékát. „Nem volt könnyű elsőként nekivágni a pályáknak.” – emlékezett vissza Korda Erik. ”Elsőként rajtolva nekünk kellett kilöknünk a vizet a milliónyi pocsolyából és kitaposni az utat a térdig érő sárban, de azt hiszem az első defektig jól álltuk a sarat Hangóval!”

Az első kört felemás érzelmekkel zárta a két pilótából verbuválódott alkalmi páros, a nyitó szakaszon Erik és Hangó jobb első defekttel érkezett célba, a második pályán azonban minden rendben volt és mindössze 4 másodperccel maradtak el a gyári Ford Ranger-rel versenyző Fodor-Mesterházi kettőstől. A szervizparkba így az összetett második helyen érkeztek vissza egy kis felfrissülésre és bizakodva várhatták a folytatást.

A folytatásban azonban még ennyi babér termett Erikék számára, ugyanis a harmadik szelektív szakaszon ismét defekttel érkeztek célba és bár második helyük még ekkor sem forgott veszélyben, az összekötő szakaszon újra beköszönt a technika ördöge Erikékhez. „Nem esett jól a két defekt, de a legbosszantóbb, hogy egy „filléres” és egyébként új alkatrész hibája miatt kellett kiállnunk.” – emlékezett vissza kissé csalódottan Korda Erik a versenyen történtekre. „A harmadik szelektívet követő etapon eltört a feszítőgörgő és itt véget is ért számunkra a verseny. Természetesen nagyon csalódottak vagyunk, mert a vetélytársak közül senki nem kapott defektet, mi három szakasz alatt kettőt is, de megpróbálok a jó dolgokra összpontosítani: úgy érzem, hogy amikor a saját tempónkban tudtunk autózni, közel voltunk Fodor Imiékhez, amit a második szakaszon elért eredményünk is alátámaszt. A bajnokságból egy futam még hátra van, nem kérdés, ott a helyünk!”http://facebook.com/kordaracing
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing

A Korda Racing együttműködő partnerei: Hídépítő zRt., HELL Energy Magyarország Kft, TOTAL HUNGARIA Kft., Metrober Kft, Mercur Rent a Car Kft, Segway, VictoriaShop, Alabárdos Étterem, G-Roby, Frimedia Kft, Szerszámbróker Kft, Csomagtartoaruhaz.hu, Surgi Care, BHS Medical, Music Engine Kft, Variocommerce Kft, VitaPlus Kft, BDA Trans Kft, ML Trans Kft, Gordius Kft