„3 verseny, 3 győzelem? Ez a cél évvégére!”

Elérkezett 2014 utolsó Gyorsasági bajnoki futama, aminek Október 11-12-én a Hungaroring ad otthont. Hankook Duna – Autó Autós Gyorsasági Országos Bajnokság IX-X-XI futamai lesznek.

Papp Arnold - Vígh Racing Team

Formula Renault 2.0
Autós Gyorsasági verseny
Hungaroring. 2014.10.11-12.


Izgalmas versenynek nézel elébe az évad utolsó hétvégéjén. Mesélj kicsit mi is történt veled az utolsó verseny óta?

Sziasztok!

- Az utolsó verseny óta, megjártam Oroszországot a Formula Student sorozat utolsó állomását, egyetemi csapatommal az Arrabona Racing Team-mel.
Nagy büszkeséggel töltött el, hogy mind a mérnöki oldalról, mind a pilótaként részt vettem a csapat sikerében. Komoly nemzetközi mezőnyben, először a statikus számokban szerepeltünk kiválóan, majd a dinamikus versenyszámokban is az élmezőnyben végeztünk. Összesen 7 kupát szereztünk, köztük a legnagyobbat, az Abszolút győzelmet is! Hihetetlen érzés volt részese lenni a sikernek.
Videó: https://www.youtube.com/watch?v=G_yA6Yvrv68

A Vígh Racing Team hogyan készült a hétvégére?
- Sajnos az utolsó versenyen egy technikai problémával fejeztük be a küzdelmet, így nagyon sok pontot buktunk a bajnokságban, ezzel nagyon szorossá téve a dobogóért való küzdelmet. Négy pilótának van esélye most 2. helyen végezni, így roppant izgalmas hétvégére számítok. A csapat mindent megtett, hogy most minden jó legyen, felkészítette az autót, kicserélte a sérült alkatrészt, így most 100%-osan várjuk az évad utolsó 3 futamát.

Jelenleg hol állsz a bajnokságban?
- Jelenleg a dobogó legalsó fokát foglaljuk el, amit jó lenne megtartani. Nem lesz könnyű a feladat, „erősek a kocsik, erősek a pilóták” ahogy Autóversenyzők c. örökklasszikusban hallottam. Biztos vagyok benne, hogy mindenki 100%-ot bele fog adni, így készülök én is! Jó lenne megkoronázni az évvégét 3 győzelemmel, ha összejön, ígérem, szolgálok egy kis meglepetéssel.

Zárószóként mit mondanál a nézőknek?
- Aki teheti és rá ér a hétvégén nézzen ki, hiszen nagyon izgalmas versenyek várhatók. A Vígh Racing Team box-ában megtaláltok. Ha van időm, mindenkivel próbálok váltani 1-2 szót. Hozom a Ladát kiállítani, szóval láthatjátok, aminek annyi szép emléket köszönhetek! Gyertek és drukkoljatok!

Köszönet a Vígh Racing Teamnak és Fekete Lacinak a segítségért!

Üdv Arnie

- Hajósi Miklós -
www.hajoka.hu