Latvala történelmi sikere aszfalton!

Nem kevesebb mint 14 év, 11 hónap, és 23 nap telt el azóta, hogy utoljára finn pilótát ünnepelhettek egy aszfaltos verseny győzteseként. Akkor Tommi Makinen tudott győzni San Remoban.

Ezt a hosszúra sikeredett böjtöt törte meg a hétvégi sikerével a VW ásza Jari-Matti Latvala. Aki nem csak ezzel hívta fel magára a figyelmet, hanem azzal is, hogy ismét nyílttá tette a világbajnoki versengést.

Jari-Matti köszönte szépen, de a németországi betlit követően nem kért a nullázásból, és ha már a hazai pályán versenyző csapattárs – Ogier – a technika ördögével “randizott”, Ő figyelt és javított.

Pontosan emlékszem még a 2008 Katalán Rally-ra amikor 6 percet kaptam a győztes Seb Loeb-től. Ez azt jelenti, hogy évente egy percet gyorsultam az akkori tempómhoz képest. Elismerem eltartott egy darabig, de sikerült - mondta kissé bohókásan a finn.Volt már pár olyan alkalom mikor vezettem egy aszfaltos rally-t, és most arra kellett koncentrálnom, hogy a vezető hely tudatában is megtudjam tartani a koncentrációmat. A tapasztalatom ezúttal segítségemre volt. Sikerült végre megtanulnom hogyan is kell mennem aszfalton Nem elég csak a gázt és a féket nyomni, hanem a kettő megfelelő egyensúlyát kell eltalálni. Ha versenyben akarok maradni a világbajnoki címért, az összes hátralévő futamot meg kell nyernem – zárta ezzel az éhes farkas módjára nyilatkozó Latvala.

Forrás: rvo.hu