Hivatalos: diffúz axonális sérülést szenvedett Bianchi, akinek továbbra is kritikus az állapota

A Marussia megerősítette, hogy Jules Bianchi diffúz axonális sérülést szenvedett Japánban. A francia tehetség állapota továbbra is kritikus, de már stabil. 

A Marussia az új közleményében leírta, hogy a versenyző állapota továbbra is kritikus, de stabil. Bianchit a kórház intenzív osztályán kezelik, méghozzá diffúz

axonális sérüléssel.

A közleményben szereplő diffúz axionális agysérülés nem egy pontra összpontosul, szétterjedt a szóban forgó tesztrészen. (Ez az egyik legelterjedtebb traumatikus agysérülés. A szaknyelven (Diffuse Axonal Injury, DAI) emlegetett sérülés a nagysebesség mellett történő balesetek leggyakoribb következménye. Nagyjából a súlyosnak számító traumatikus esetek felénél fordul elő DAI. Gyakran kóma a következménye, és azok, akik felébrednek, gyakran jelentős fogyatékkal élnek tovább.)

„Ez egy nagyon nehéz időszak a családunk számára, de a kapott üzenetek és a Jules iránti szeretet szerte a világon nagyszerű érzést jelent számunkra.” – olvasható a közleményben, amit a Marussia adott ki a család és a kórház nevében.

„Szeretnénk kifejezni őszinte hálánkat.”

Bianchi küzd az életéért, de jelenleg nehéz bármi pontosat is mondani az állapotával kapcsolatban.

„Jules az intenzív osztályon marad, miután diffúz axonális sérülést szenvedett. Az állapota kritikus, de stabil. Az orvosok a kórházban a legjobb kezelést és gondviselést nyújtják számára. Mindenért hálásak vagyunk, amit Julesért tettek a baleset óta.”

„Szintén hálásak vagyunk Gerard Saillant professzornak, az FIA Orvosi Bizottság elnökének és Alessandro Frati professzornak, aki a Scuderia Ferrari kérésére elutazott Japánba.”

A család elmondta, az orvosok már egyeztettek egymással a teljes körű tájékoztatás érdekében, miközben Jules ellátását mindenki kiválónak értékelte a kórházban. Az orvosok a folytatásban újabb tájékoztatást adhatnak a versenyzőről, ha azt fontosnak és elérkezettnek látják.

Bianchinak mihamarabbi gyógyulást kíván a Racing.hu Csapata! 

forrás: F1-Live.hu