Visszatér jövőre a Safari Rally?

Bezony ám, jelen állás szerint komoly esély van rá, hogy már 2015-ben visszatér a WRC mezőnye Afrikába, egészen pontosan Kenya és környéke adhat majd otthont a legendás Safari Rally-nak.

Utoljára még 2002-ben rendeztek itt futamot, akkor Colin McRae, és a Ford győzedelmeskedett. 12 év elteltével végre ismét van miről beszélnünk.

Azt eddig is tudtuk, hogy az FIA, a WRC vezetőivel karöltve folyamatosan azon dolgozik, hogy valamilyen úton módon kicsit felpezsdítse az amúgy sem unalmas versenynaptárat. A logisztikával foglalkozók sűrű szemöldökráncolások közepette aggodalmukat fejezik ki minden egyes Európán kívüli futamra, de ez már csak így megy. De maradjunk is inkább a konkrétumoknál, ami pedig egészen pontosan az lenne, hogy a kenyai motorsport még ebben a hónapban dönthet arról invesztálnak e egy esetleges Rally VB futam megrendezésébe. Amennyiben a szavazás kedvező eredményt hoz már 2015-ben ott lehet Kenya a WRC naptárjában, ismét.

Természetesen ebbe lesz még beleszólása az FIA-nak akik a nemrégiben megrendezett Kenya Rally-n tiszteletüket is tették, pontosan azért, hogy az esetleges rendezői hiányosságokat megtalálják, és jelezzék az illetékeseknek. Veszélyes játék ez, mert például Rióban pontosan ezért nem lehet VB futam. Egy biztos, még e hónapban felkerül az a bizonyos pont az I-re.