Hamilton nyert, így átvette a vezetést összetettben

Lewis Hamilton sikerével zárult a hetedik F1-es Szingapúri Nagydíj, a brit világbajnok pedig az élre ugrott az egyéni pontversenyben, mivel csapattársa, Nico Rosberg technikai probléma miatt kénytelen volt feladni a versenyt. A második Sebastian Vettel, a harmadik Daniel Ricciardo lett az esti futamon.


Nico Rosberget utolérte a technika ördöge, a német a Szingapúri Nagydíjon hidraulikai hiba miatt nem tudott elindulni a felvezető körre, a boxból rajtolva is csak az első boxkiállásáig jutott, amely után nem tudott felváltani üresből. Így fel kellett adnia a versenyt, Lewis Hamilton pedig az első rajtkockából indulva csak kerékcseréi után adta át riválisainak az első helyet, tulajdonképpen sima győzelmet aratva 22 pontos hátrányát hárompontos előnnyé változtatta.

Csak a biztonsági autós időszak miatt forgott veszélyben a diadala, a végén a szuperlágy gumikon elég előnyt kellett kiautóznia ahhoz, hogy legyőzze Sebastian Vettelt. Bár nyolc körrel a vége előtt a német mögé jött vissza, egy kör elteltével simán megelőzte, és faképnél hagyta a négyszeres világbajnokot.

Hamilton másodszor nyert Szingapúrban, az idén ez volt a hetedik győzelme. Korábban zsinórban négyet nyert meg, a negyedik, azaz a Spanyol Nagydíj után már vezette a világbajnokságot, ugyanúgy három ponttal, mint most. Az a statisztika is mellette szól, hogy még sohasem bukta el az a pilóta a világbajnokságot, aki az idény során négyszer győzött zsinórban – 21 ilyen alkalom volt eddig az F1 történetében…

Vettel az idén először állt az élen, a biztonsági időszak után veszekedett a mérnökével, kibírják-e a gumijai boxkiállás nélkül, s bár ő inkább kereket cserélt volna, végül is így járt jól, mert maga mögött tartotta Daniel Ricciardót és Fernando Alonsót.

Alonso a két Red Bull-lal ellentétben nem kétszer, hanem háromszor állt ki kereket cserélni. Így tett Hamilton is, azzal a különbséggel, hogy az angol a safety car után, a spanyol előtte ment be a boxba, és így a Red Bullok mögött ragadt.

Felipe Massa lett az ötödik, a hatalmas hajrát  bemutató Jean-Éric Vergne pedig a hatodik. A franciának öt másodperces időbüntetés is belefért, így is Sergio Pérez előtt maradt.

A mexikói 7. és Nico Hülkenberg 9. helyezése azt jelentette, hogy a Force India megelőzte a McLarent a konstruktőr-vb-ben. Az utolsó körökben lelassuló, csak a 11. helyen célba érő Valtteri Bottas viszont a 4. helyről a 6.-ra csúszott vissza az egyéniben Alonso és Vettel mögé.

Folytatás október első hétvégéjén Japánban.

Forrás:NSO