A BAJ !!! nem kicsi ! de van válasz is !

Alelnöki közlemény
2014-09-09 08:44
Tisztelt Tagság!

Tisztelt Tisztségviselők! Kedves Sporttársak!

Felelős vezetőként kötelességemnek tartom, hogy tájékoztatást adjak a Szövetségünk működését alapvetően érintő rendkívüli helyzetről.

Előzmények: június hónapban lemondott Fűzy András és Endrei Katalin elnökségi tagságáról az Elnök úrral megromlott munkakapcsolatukra hivatkozva.
A hétből öt főre fogyatkozott elnökségből Ács László tagunk egyéb elfoglaltsága miatt nem gyakorolja elnökségi munkáját, az elmúlt hét hónapban mindössze egyetlen elnökségi ülésen jelent meg és az email körszavazásokra sem reagált. Az elnökség érdemi munkáját jelenleg a minimális négy fő végzi.
Az alapszabályunk szerint 4 egyhangú igen szavazat kötelező bármely döntés vagy határozat meghozatalához.
Sajnos kialakult az a helyzet, hogy a legitim megválasztott rallye szakág vezetőjét, akit az alapszabály szerint az elnökség mérlegelés nélkül köteles lett volna kinevezni, de az Elnök úr nem szavazata miatt ( érthetetlen indokra hivatkozva) törvénytelenül a tagságunk és egyben a szövetség érdekeit is sértve nem tudtuk kinevezni.

Jelenleg az elnökségi munka adott esetben határozatképtelenség miatt, veszélybe került.

A rallye szakág működése is kétséges, mert a korábban szabályellenesen, ideiglenesen vezetőnek kinevezett Szabados Lajos sajnos az elmúlt két és fél hónapban érdemi munkát nem tudott felmutatni, többek között a szakági bizottságot sem hozta létre.
A legitim vezető és az RSB nélkül a 2014. évi bajnokságok ( Budapest és Mecsek rallyek, stb) megrendezése, bonyolítása, valamint a 2015. évi verseny naptárak, szabályzatok előkészítésének munkái akadályozva lesznek.

Tájékoztatásom ismeretében a tarthatatlan állapot megszüntetése érdekében kérem a tagságunkat, a Sporttanácsot és a tisztségviselőket, hogy bölcs véleményeiket kinyilvánítani szíveskedjenek, annak érdekében, hogy a Szövetségünk működőképessége fenntartható legyen.

Tisztelettel és Sporttársi Üdvözlettel:

Móczár Péter általános alelnök

forrás: www.mnasz.hu

Kedd délutáni info:

Elnöki tájékoztató
2014-09-09 15:50
Tisztelt Tagság!

Elnöki beszámolómat tragikus eseménnyel kell kezdenem.
Engedjétek meg, hogy külön is részvétemet fejezzem ki Pethő Tyutyu, elhunyt sporttársunk családja felé, egyben biztosítsam a családot támogatásunkról és együttérzésünkről. Külön köszönöm azon versenyzőink magatartását, akik a napokban, a Kassa Rallye-n, a céldobogón, igazi sportemberhez méltó módon vettek búcsút elhunyt versenyzőtársunktól.
Tyutyu, nem felejtünk el sosem, emléked megőrizzük!

Az augusztusi hónap a szabadságolások időszaka. Ennek ellenére jelentős és sikeres rendezvények részesei voltak az autósportot szerető sportbarátaink.

A hónap kiemelt rendezvényei:
- Hungarian Baja terep-rallye világkupa
- Autocross EB

Mindkét esemény világszínvonalon került megrendezésre.
Szívből gratulálok mind a két rendezőnek és megköszönöm minden résztvevő áldozatos munkáját.

Kárai Tamás Európa-bajnok lett!
Ezúton külön gratulálok a kimagasló sikerhez mind sporttársunknak, mond az off-road szakágunknak. Kárai Tamás ezzel ismételten jelölt lehet az „Év Autóversenyzője” címre.
Kiemelten nagy sikernek tartom Kárai Tamás egész éves teljesítményét.

Lezárult a rallye szakágvezető jelölés 2. fordulója.
Amint az a 120/12/2014.09.03.sz. elnökségi határozatban megjelent, a 2014. szeptember 3-án megtartott elnökségi ülésen nemmel szavaztam Pénzes Zsolt szakágvezetőnek történő kinevezésével kapcsolatosan. Tudomásomra jutott, miszerint a rallye szakágunkban érintett tagok által jelölt Pénzes Zsolt, a rallye szakágban végzett korábbi vezetői tevékenységével összefüggésben olyan, rendkívül kellemetlen helyzetbe került, mely kétségessé teheti azt, hogy jelenleg az Ő személye a legalkalmasabb a rallye szakágvezetői feladatok ellátására. Sajnálatos módon, a választás alkalmával a tagság nem rendelkezhetett nevezett jelölttel kapcsolatban azon információval, amelyek véleményem szerint nem elhanyagolható körülmények a választás szempontjából. Határozott álláspontom az, hogy csak és kizárólag oly módon lehet megalapozott és ezzel együtt jogszerű egy választás, ha a választásra jogosultak a döntésüket meghatározó minden fontos tényről tudnak, mely jelen esetben, ismereteim szerint nem állt fenn.
Természetesen ez nem jelenti azt, hogy Pénzes Zsolt nem láthatja el a jövőben a rallye szakágvezetői tisztséget, amennyiben a szavazásra jogosult tagok a jelölt személyi körülményeinek ismeretében is úgy döntenek, valamint a megkeresésünkre a hatóságok által megküldött információk azt lehetővé teszik. A napokban sort kerítek Pénzes Zsolt meghallgatására és ezek után, felelős sportvezetőként fogok az adott témában további döntést eszközölni.

A rallye szakág munkájához szorosan kapcsolódó MARB munkabizottsággal kapcsolatban elnökségünk egyhangúan fejezte ki abbéli szándékát, hogy a rallyesport egysége és az utánpótlás nevelés kiemelten fontos a számunkra. A MARB rendezvények szervezésének ellenőrzése, szabályainak megalkotása mindenkoron a Rallye Szakági Bizottság feladata.
A MARB így, a Rallye szakágunk szerves része marad a továbbiakban is.

Az év hátralévő részének kiemelten fontos feladata alapszabályunk törvényi változások miatti módosítása, amely az MNASZ közgyűlésén fog megtörténni.
A rendes évi, egyben tisztújító közgyűlésünk december hónapban lesz.
Intézkedéseket tettem egy, a hatályos törvényerejű rendelkezéseknek is megfelelő alapszabály kidolgozására, melyet hosszas és széleskörű társadalmi vitára szeretnék bocsátani azért is, hogy működésünkkel kapcsolatosan visszaállítsuk a törvényes állapotot és ne fordulhasson elő még egyszer az, hogy egy önjelölt tagszervezetünk nevében bárki is, ismételten félrevezethesse a tagságot és egy olyan alapszabály kerülhessen ismét előterjesztésre, amelyet esetlegesen a felügyeleti szervek nem fogadnak el.

Aktuális feladataink:
1. FIA alapítványi pályázat 2014. szeptember 22-i határidőre történő elkészítése, beadása
2. FIA Institute Young Driver Academy programban a magyar versenyző kiválasztása és jelölése
3. FIA Institute 2014. évi pályázati programjának sikeres lezárása
4. Rallye szakágvezető kinevezése
5. CEZ bajnokság 2015. évi rendezvény naptárának összeállítása és a tagországokkal történő egyeztetése

Szeptemberi rendezvényeink:
- WSR, Hungaroring
- Drag OB, Kiskunlacháza
- Terep-rallye OB + Zóna, Nagykálló
- Gyorsasági OB + Zóna, Hungaroring
- Szlalom OB + Zóna, Hungaroring
- GFS Kupa, Zolder (B)
- Gokart OB, Bruck (A)

Gazdag a programválaszték. Bízom abban, hogy sikeres és az autósportot népszerűsítő rendezvények részesei leszünk a szeptemberi versenyeken is.

Továbbra is kérlek Benneteket, segítsük egymást. Keressetek és beszéljük meg közös dolgainkat. Tudjátok, én a versenyzői érdekeket képviselem.

Tisztelettel,

Benyó Miklós elnök

forrás: www.mnasz.hu