Rendőrségi incidens a 40. Kassa Rallyn

Vasárnap a 40-ik Kassa Rallyn Botka Dávidék úgy érkeztek az egyik rajthoz, hogy egy szirénázó-villogó rendőr autó üldözte őket, majd a rajt előtt az útjukat állta. 



Nem akarták őket a csermelyvölgyi gyorsasági versenyszakaszhoz engedni, de a szervezők és a nézők nyomására a rendőrök megijedtek és tovább álltak. Az intézkedő rendőr viszont nem érte be ennyivel, hajtó vadászatott indított Botka Dávid rally-pilóta ellen. Valószínűleg megnézte a programban, hogy hol ér véget az utolsó gyorsasági versenyszakasz – és az ahhoz eső kassai bevezető úton a rendőrök már várták Dávidot – árulta el portálunknak a versenyző.

“Lementünk még egy gyorsasági verseny pályát, és ahogy értünk be Kassára, a város előtt egy pár száz méterre négy autóval ránk ugrottak a rendőrök és onnantól kezdve kirángattak a kocsiból, elvették a papírjainkat, azt hittük meg fognak verni. Egy órán keresztül igazoltattak minket – és más magyarországi versenyzőket is leállítottak. Minket emiatt a versenyből ki is zártak. De szerencsére a szervezők megértették a helyzetet, a késésünk okát, így az eredményeinket visszakaptuk. “- mesélte el Botka Dávid.

Ha a hajtási jogosítványát nem is kapta vissza, a rally harmadik helyezését a versenybírák végül visszaítélték neki. A feldúlt rendőrök azt állították, hogy Botkáék a biztonsági zóna előtt helytelenül közlekedtek. Ezt Botka telefonos interjúban cáfolta. A kassai rendőrfőkapitányság megkeresésünkre még nem adott választ az incidenssel kapcsolatban.