Derült égből villámcsapás

Úgy érte őket, mint egy villámcsapás. Turán Frigyes és Zsiros Gábor két kilométerre volt a Kassa-rali első gyorsasági szakaszának céljától, amikor érezte, hogy valami nagyon nincs rendben.


 Az még hagyján, hogy a páros gurulva tette meg az utolsó két kilométert, de kiderült, hogy csapágyas lett a Peugeot 208 T16 R5 motorja, úgyhogy Friciéknek fel kellett adniuk a küzdelmet, mielőtt egyáltalán elkezdhették volna.

"Szíven ütött mindenkit, hogy így ért véget a versenyünk, főleg azért, mert az előjelek nagyon jók voltak – mondta Turán Frigyes. – A Tagai Racing Technology-tól Tagai Tomiék a teszt előtt cseréltek motort, mentünk vele kábé tizennyolc kilométert, utóbb pedig elrajtoltunk...”

A teszten szerzett tapasztalatok azt mutatták, hogy a Peugeot nagyon gyors az új motorral, és Friciék ezt szerették volna eredményre váltani Kassán, de nem sikerült.

„Alighanem ebben az alkatrészben volt a legkevesebb kilométer, nem gondoltuk, hogy éppen ezzel lesz gond. De ez autósport, a technikai hiba benne van a pakliban – van két versenyünk, hogy bizonyítsuk, a Peugeot nagyon gyors, igaz, az év végi dobogós álmaink alighanem szertefoszlottak” – nyilatkozta Turán Frici.

 

Forrás: Just Creative