A győzelmek hétvégéje

A 40. Kassa Rallye a SKODA Rallye Team Hungaria csapata számára aranyesőt hozott. Amit meg lehetett nyerni, azt a hétvégén a fiúk megnyertek. Győzelmet arattak a Szlovák Rallye Bajnokság szombati és vasárnapi abszolút értékelésében, illetve a Magyar Országos Rallye Bajnokság abszolút értékelését, sőt még kategóriájuk értékelését is megnyerték.Erről a fantasztikus eredményről kérdeztük őket.

Egy kiegyensúlyozott, kellemes hétvégén vagyunk túl. Bár a kassai pályákról tudtuk, hogy „nehezek”, ugyanis a gyorsasági szakaszok egy részénél jó a versenyautók abroncsának tapadása, néhol viszont a kihordás és az úton lévő apró kavicsok miatt, nagyon kevés, rossz az abroncsok tapadása. Ahogyan azt a futam előtt is elmondtam, talán az volt a legnehezebb feladatunk, hogy a pályák feldolgozásánál ezeket a helyeket meg kellett találnunk és az itinerben rögzítenünk.

Utólag már nyugodtan kijelenthetem, nagyon pozitív visszajelzésként éltük meg, hogy az immár 10 éve navigátorként tevékenykedő, rutinos navigátorommal, Igorral, tökéletesen hibamentesen sikerült teljesítenünk ezt a feladatot.

A futamról néhány gondolat:

Óvatos kezdés után, az 1. versenynapon sikerült fokozatosan gyorsulnunk, így az utolsó, éjszakai szakaszon át tudtuk venni a vezetést. Az 1. versenynap 6 gyorsasági szakasza után tehát 1,6 mp előnyel tudtunk fordulni a 2. napra.

A 2. versenynapon 5 gyorsasági szakasz állt előttünk, ahol végig a saját tempónkban tudtuk autózni. Itt 3 különböző pályaszakaszt kellett teljesítenünk, melyek közül sajnos a hegyi pálya nem igazán „feküdt” a mi SKODA Fabia 2000-es versenyautónknak. Egyrészt azért, mert hosszú, nyújtott kanyarokkal volt tele tűzdelve, ami több kilométeren keresztül felfelé vezetett, másrészt azért, mert a legtöbb esetben letiltáson, végsebességen kellett autóznunk. Miután ez hátrányt jelentett nekünk, ezért tudtuk, hogy az utolsó gyorsasági szakaszon fog eldőlni a verseny. Ennek a 7,5 km-es szakasznak mindössze 0,7 mp-re olvadt előnnyel vágtunk neki. A feladatunk tehát az volt, hogy ezt az előnyt megtartsuk, vagy bővítsük. Nagy volt rajtunk a nyomás, de a higgadtságunk segített. Győztünk! J

Ha értékelnem kellene versenyző pályafutásunk elmúlt éveit, azt kellene, hogy mondjam, a 40. Kassa Rallye egy nagyon fontos állomás mind Igor, mind a saját „karrieremben”. Győzni az országhatárainkon kívül, olyan rallye pályákon, ahol igen keveset autóztunk, számunkra többszörösen pozitív siker.

Ennek tükrében a 40. Kassa Rallye a SKODA Rallye Team Hungaria csapata számára valóban az ünnepek versenye lett.

És itt ragadnám meg az alkalmat, hogy nagy köszönetet mondjak a szurkolóinknak, akiket a határainkon kívül rendezett futam ellenére is óriási számban üdvözölhettünk a pályák szélén!

Ezzel a pozitív élménnyel várjuk a Budapest Rallyet, ahol október elején ismét találkozunk!