Borbásék a csúcson !


Meghódította Komlót Borbás Szabolcs és Csáki Richard, akik a Rally2-es Baranya Kupa P csoportjának virtuális trónjára ülhettek. Üröm az örömben, hogy a másik három párosnak viszont nem mentek akadálytalanul a dolgok. De előbb természetesen nézzük meg, hogy a hétvége nagy nyertese hogyan látta belülről az eseményeket!


Borbás Szabolcs verseny utáni nyilatkozata: „Végre. Egy szóval így lehetne összefoglalni talán. Nem ment minden gördülékenyen, hiszen azért, hogy a P csoport első helyén végezzünk keményen meg kellett dolgozni. Az autó melegedett, a hűtővíz 90-100 fok körül mozgott, a rajtnál a kuplunggal is voltak nehézségeim. Persze ezek mind eltörpülnek amellett, hogy egy tökéletes hétvége van a hátunk mögött, és csak fokozza a boldogságot, hogy pont a hazai versenyemnek tekintett helyszínen sikerült ez elérnünk. Nagyon köszönöm Richardnak a pontos munkáját, és Markó Tibornak a nagyszerű rendezést. Nagy feltöltődést adott ez számunkra a hétköznapokhoz”.

Kovács Antal és Istovics Gergő sajnos már a kevésbé szerencsések mezőnyébe sorolható, hiszen kiállni kényszerültek. Gergő szavait idézve: „Sikeres tesztet futottunk a Baranya-Kupa előtt, néhány barátunkat és partnerünket is volt szerencsénk megautóztatni. A szombati pályabejárásra kevesebb figyelmet fordítottunk a szokásosnál, mert 10 éve már, hogy járjuk a mecseki szakaszokat. A prológon megkaparintottunk egy abszolút 2. helyezést, kisebb kalanddal, ugyanis a sáros részen döbbentünk rá, hogy nem töltöttünk ablakmosó folyadékot a tartályba, így vakon teljesítettük. Vasárnap viszont az első szakasz után beütött a krach: a váltóban egy tengely felmondta a szolgálatot, így a hajtásunk is megszűnt, ki kellett állnunk. A szervizcsapat 30 perc alatt orvosolta a problémát, és lévén, hogy meghívásos alapon versenyeztünk Markó Tibor jóváhagyásával délután még 4 szakaszt teljesíthettünk. Nagyon szeretnénk neki megköszönni nem csak az előbbit, hanem azt is, hogy odafigyelve a résztvevőkre biztosított számunkra hűsítőket a nagy melegben. Illetve gratulálunk Borbás Szabolcsnak és Csáki Richardnak a nagyszerű eredményükhöz! Bizakodva várjuk a Kassa Rallyt, 40km-rel a lábunkban.”

A Gyarmati Ariel-Németh Gergely duó sem bővelkedett a szerencsében: „Inkább a látványra autóztunk, mintsem az időre a prológon, reméljük tetszett a közönségnek. Baleset miatt csak a második szakasztól kezdődött az éles verseny, a BMW-k között első időket mentünk, abszolútban pedig a 3. helyen. A negyedik gyorson 4-5 másodperccel vezettünk a BMW-k előtt, és már az abszolút 2. hely volt a miénk, már ennek a szakasznak az egyharmadát is úgy tettük meg, hogy a váltónk 4-esben ragadt, és sajnos feladni kényszerültünk az igen ígéretes hétvégét.”- nyilatkozta Gyarmati Ariel.

Az utolsó párosunk a hétvégén a Maricsek Miklós és Magyar Gábor alkotta fogat volt. Miki számolt be nekünk arról, hogyan is élték meg az előfutó szerepét: „Az első rajtoló előtt autózni mindig egy kitüntetett dolog, nagyon élvezetes! Komlót és környékét jól ismerem, így ez nagy segítség volt amikor a partnereket autóztattam, hiszen ők nem tudták diktálni az itinert, és 180 km/h-nál azért megnyugtató, ha a navigátor megerősít. Egy rendkívül jól szervezett verseny volt, amit természetesen Markó Tibornak szeretnénk megköszönni, valamint gratulálni Borbás Szabolcsnak és Csáki Richardnak.”