Küzdős, izgalmas versenyben lesz részünk

Füge Krisztián - Suzuki Swift - PROEX AC2000 Racing Team
Red Bull Ring - Autós Gyorsasági verseny. 2014.07.05-06.Beszélgetés Füge Krisztián gyorsasági autóversenyzővel, a Red Bull ringi verseny előtt.

Indultál-e már ott, és ha igen milyen sikerrel?
A Red Bull ringen mennyire lehet kihasználni a szélárnyékot és hány ilyen pont van?


Igen, már indultam a Red Bull ringen, ez lesz a harmadik alkalom.
Tavaly ugyan így a kis pályán mentünk, akkor még 1.3.-assal Suzukival.
Két éve pedig a teljes pályán. Mivel ezen a versenyen is a kispályán megyünk szélárnyékot hosszabb szakaszon nem foguk senkitől kapni.
Az igazat megvallva elég egyszerű rövidke kis pálya így javarészt nincsenek másodperces különbségek, leginkább tizedes eltérések vannak.

Elég izgalmas verseny lesz, mivel megint az osztrák fele barátainkkal megyünk együtt és kb. 30-an leszünk egy ilyen kis pályán. A szélárnyék az leginkább a célegyenesben lesz használható illetve a hátsó egyenesben, de ezek rövid szakaszok.
Szerdán érkeztünk le Spielbergbe, csütörtökön egész nap volt lehetőségünk edzeni. De pénteki napon is bemehettünk a pályára.

Eleinte még az autó viselkedését kell megtapasztalni mivel ezen a pályán még nem mentünk vele. A körülményekhez képest jól teljesítettünk az edzéseken.

Mindenkép egy küzdős izgalmas versenyben lesz részünk. Az időmérő kicsit macerás lesz, mert ennyi autóval a pályán nem lesz könnyű összerakni egy tiszta kört.

Szeretném megköszönni a szponzoraim támogatását!
Car Color, AC2000 Kft, Tokyo Restaurant, Autós Gyorsasági, PROEX Motorsport, Shinjuku nihongo gakko. Valspar Impa. Over Montereau.

- Hajósi Miklós -

www.hajoka.hu