WTCC nyitány Marokkóban

A hét végi WTCC nyitány kizárólag a három Citroenesről szólt. Lopez, Müller, és Loeb teljesen más dimenzióban autózott, és verhetetlenek voltak.


Egy verseny elég volt ahhoz Sebastien Loeb-nek, hogy jelezze, gyakorlatilag mindegy milyen sorozatban indul. A Citroenesek végig uralták a hétvégi mindkét versenyfutamát. A Honda-sok viszont pocsék hétvégén vannak túl, és ez bizony Norbira is vonatkozik. Nem ő volt rossz passzban, egyszerűen a Citroenek voltak ennyivel jobbak.

Az első futam mondhatni zökkenőmentesen zajlott, és csak arra kellett figyelni az élen álló hármasnak, hogy egymást ki ne lökjék és a célegyenesben felvegyék a fékhűtő poziciót. Norbi a kilencedik helyen végzett, egy sajnálatos kormányszervó hiba miatt. A második futam rajtja kissé rázósra sikerült. A rajtnál Bennani meglökte Coronel-t, aki ezután keresztbeállt, és Müller nekiütközött. A bajnoki címvédő versenyének ezzel vége is volt, komoly ütést kapott a Citroen eleje. Az új rajtot követően Bennani, Monteiro, Loeb volt a sorrend, de a kilencszeres rally világbajnok azonnal megelőzte Monteiro-t. Mivel Bennani áthajtásos büntetést kapott, így Loeb-nek nem kellett megeröltetnie magát, persze ennek ellenére megelőzte a Honda-s pilótát. Az első futamot megnyerő Lopez hatalmasat harcolva a 2. helyre hozta fel a Citroen-t, így Müller kiesését kivéve tökéletes hétvégéje volt a debütáló csapatnak.

A soron következő futam ismét a Citroennek fog kedvezni,ugyanis az év eleji tesztüket itt folytatták sok száz kilóméteren keresztül. De mi már a harmadik Hungaroringi futamot várjuk !