Turánék 208 R5-el !

A Turán Frigyes- Zsiros Gábor kettős eddigi pályafutása során még sohasem versenyzett r5-ös  versenyautóval – most azonban lehetőségük nyílik rá. 

„Kevés ország nemzeti bajnokságában fut idén a 208 R5, s nyilván mindegyik kiemelt figyelmet kap a Peugeot Sporttól, ezért olyan párost kerestünk, amelynek megvannak a kvalitásai, illetve a biztos háttere ahhoz, hogy a bajnoki címért harcoljon – árulta el Bálint Zsófia, a Peugeot Hungária marketing és PR igazgatója. – Nem titok, ifjabb Tóth János volt az eredeti kiszemelt versenyző, akivel korábban szép sikereket ért el a Márka, többéves tradíció, hogy ő versenyez először az új modelljeinkkel Magyarországon. Sajnos ezt az anyagi lehetőségek nem tették lehetővé. A Peugeot Hungária ezután döntött úgy, hogy Turán Frigyesnek adja meg a lehetőséget, mert úgy gondoljuk, neki megvan az esélye arra, hogy bajnoki címet szerezzen.”

A hátteret a Tagai Racing Technology hazánk egyik legkomolyabb technikai hátterével rendelkező, legprofibb ralicsapata biztosítja, amely nem csupán itthon, hanem a nemzetközi sorozatokban is versenyezteti az autóit.

Az idénynyitó, miskolci viadalon még a Peugeot 207 S2000-essel versenyeznek, a második versenytől kezdve azonban beülhet a Peugeot 208 R5-be, ami a hírek szerint valódi „csodafegyver”. 

forrás: http://rallyedream.blog.hu/