Amtosz kérdések és válaszok ...

Mészáros Ivánt kérdeztük a jelenlegi állapotokról és a várható szabályokról, szabályozásról.

racing.hu: - Milyen stádiumban van az AMTOSZ?

Mészáros Iván:- Kialakult az AMTOSZ! Sokan úgy beszélnek róla és írták le bizonyos fórumokon, hogy „ralitúra biathlon” – ez nem is hangzik rosszul. Bejegyzett ,törvényesen működő országos sportági szövetségről beszélhetünk amely pillanatnyilag minden törvényességi feltételnek megfelel ami szükséges ahhoz, hogy a sporteszközöket legalizálhassuk, versenyautók gépkönyvezése és vizsgáztatása és beszerezzük a lövészethez tartozó eszközöket!

racing.hu:- Szóbeszédek és a pletykák elkerülése megakadályozása érdekében kérlek pontosítsuk pár szóban a szabályokat azoknak akik mendemondákat és elméleteket gyártanak a sorozatról.

Mészáros Iván: -  Kidolgozott értékelési rendszerünk van a versenyek tekintetében és ezt a szabályt a Nevezői körlevélben nyilvánosságra is hoztuk ami elérhető és elolvasható mindenki számára. lsd itt: http://rte.hu/korlevel/2014/2014-1_rte-amtosz_korlevel_nevezoi.pdf

Minden benevezett versenyzőpáros egyikének, vagy pilóta vagy navigátor a megadott helyen és időintervallumban várhatóan 1 alkalommal kell a lövész feladatot végrehajtani a verseny folyamán a lövész ponton.  A sporteszközöket /fegyvereket/ az AMTOSZ biztosítja mindenki számára és a lövészeti feladatot külön szakemberrel biztosítjuk.
 - Mindenki külön pontot fog kapni a lövészfeladatért és az autós részért is -

Ezen pontok speciális összegzés alapján alakul ki az abszolút 1.-2.-3.- helyezés ! Ezen kívül értékelni fogjuk a sportág részeket is külön-külön. Tehát az értékelés a következő képen zajlik:
-Biathlon abszolút, -  lövészeti sportág rész  és az  autós sportágrész.
De még egyszer hangsúlyozom, mindenkit szeretnék kérni arra, hogy olvassa el figyelmesen a Nevezői körlevelet.

racing.hu: - Hogy alakul a versenynaptárotok? Van-e már végleges naptár?

Mészáros Iván: - Valószínűsíthető a változás az ideiglenes versenynaptárunk tekintetében, mivel  pletykák szerint tiltani kívánják a Rali-Túra Biatlon Bajnokságot. Én telefonon megkértem arra vonatkozólag, több MNASZ-es képviselőt is, hogy erről nyilatkozzanak hivatalosan,  tegyék meg írásban felénk, hogy ezt tudjuk tisztázni a megfelelő jogi szakemberek bevonásával. Ha az MNASZ végre, veszi a bátorságot és nyíltan felvállalja álláspontját, akkor tisztázhatjuk ezt a kérdéskört is.  A kialakult helyzettől függetlenül mi tartjuk magunkat, régebbi megállapodásokhoz, és ha rövidesen véglegesítik naptárukat, akkor véglegesítjük mi is a saját versenynaptárunkat.

racing.hu: - Mi a véleményed a napokban megjelent magyar autósportról szóló cikkről?

Mészáros Iván:- Régen sikerült a magyar autósportot ennyire ledegradáló „művet” összehozni! Kicsit ironikus leszek és szeretnék „gratulálni” azon MNASZ-es résztvevőknek akik hozzájárultak ezen íráshoz!  Csak a vak nem látja, az ellentmondásokat, az álnokságot, a gerinctelen hamisságot! Bízunk abban, hogy lesz jobb is az autósport kicsiny hazánkban és javulni fognak az állapotok.

racing.hu: - Köszönöm, úgy legyen!