Komi Kupa: Kis verseny nincs, csak Verseny van!

Benyó Máté

Suzuki Kupás Swift 

GFS OXXO Energy Team

KOMI Kupa III. Forduló Kakucsring.

2014.01.18.


Kedves Máté!


Túl vagy 2014 első autóversenyén ami a KOMI kupa volt a Kakucsringen.

A Junior kategóriát magasan, majd két másodperc előnnyel nyerted Perendy Péter előtt, aki szintén szépen terelgette a Top Driver School Suzuki Ignisét.

 

Háromszor lehetett, három kört teljesíteni. Miként értékeled a napi futamaidat?

- Azzal kezdeném, hogy mind a három futamban valamilyen okból kifolyólag csúszós volt a pálya. Hozzáteszem ezek a körülmények nekem nagyon tetszenek. Az első futam nagyon jól sikerült, de ennek az idejét az időközben a pályára folyt olaj miatt nekem és a sporttársamnak is törölték. A második futamot nagyon elóvatoskodtam, de az időm így sem volt rossz. A harmadik menetben már félig száradó pályán futottam a legjobb időmet amiben sajnos hibáztam egyet, de így is abszolút tizenhatodik időt autóztam.

 

Egy Suzuki Kupás Swift-tet terelgettél a nap folyamán. 
Ha jól tudom ilyennel fogsz 2014-ben a Gyorsasági szakágban versenyezni. Mesélnél erről a tervedről?

- A hír igaz, 2014-ben a Gyorsasági Szakág Suzuki Swift Kupájában indulok. 
Ebben az évben ez lesz a fő irány a versenyzésemben. Éppen ezért a lehető legtöbbet tréningezek a Swift-tel és az új csapatommal a GFS OXXO Energy Team-mal.

 

Abszolút 16.-ik lettél a napi legjobb köridőddel. Jó pár erősebb versenyautót megelőzve az igen csak váltakozó tapadású pályán. Mi az a versenyzési stílus ami ilyen sikerekhez vezet téged.

- Ahogy azt az előző kérdésnél is elmondtam, nagyon szeretek csúszós körülmények között, nedves pályán versenyezni és igyekszem ilyenkor minél többet gyakorolni, hogy aztán szárazon a lehető leggyorsabb legyek. A második kérdést illetően sokan mondták, hogy látszik rajtam a Rallycrossban elsajátított stílus, ahol nem mindíg az ideális ívet autózzuk, hanem az improvizálás a lényeg.

 

Legközelebb hol találkozhatunk veled és a Suzuki Swift-tel?

- A KOMI Kupa következő versenyén, február 8-án a Kakucsringen, ami egyébként a kedvenc pályám. Addig persze rengeteg gyakorlás vár rám. Reméljük addig már havon és csúszós körülmények között, jobban megtanulom a Kupás Swift viselkedését.

 

Köszönöm a támogatást! 

Abszolút első három helyezett:

1. Lencse Zoltán Mitsubishi EVO VI.

2. Makai György BMW 325i

3. Újházi Ádám Opel Astra

 

 

- Hajósi Miklós -

www.hajoka.hu