Mentett pontok

Eurosol – Honda Civic Type-R
Jänner Rali 2014, összefoglaló
Bessenyey Zoltán – Nyirfás „Yulianna”

6 ponttal indította meg a 2014-es ERC 2WD bajnokságot az Eurosol – Honda Civic Type-R csapat, 

hiszen Bessenyey Zoltán és Nyirfás „Yulianna” az első napon technikai hiba miatt búcsúzni kényszerült, azonban a második napi bónuszpontokért újra harcba szálltak.


 

Bessenyey Zoltán: Érdekes érzés, nem vagyok szomorú. Persze nagyon jó lehetett volna ez a hétvége, hiszen volt esélyünk a győzelemre, és úgy indítani egy szezont bizonyára nagyon kellemes, azonban annak örülök, hogy 2014-ben azonnal az első futamon bizonyítottuk, hogy nem véletlenül voltunk mi az Európa Bajnokok tavaly. A történet alapjához hozzá tartozik, hogy új gumiszabály lépett életbe az ERC-n, azaz csak egyen gumival lehetett indulni, ahogyan van ez a nagy autóknál már 2013 közepe óta. Azaz lehetett volna, hiszen a későbbi 2WD győztes és pár kisebb osztrák pilóta miatt, a hazai verseny felügyelői, péntek este hoztak egy döntést, hogy a régi abroncsok is jók ezen a futamon. Ez egy ember kivételével mindenkinek rossz volt, hiszen senki nem hozott már régi gumit, miután az ERC szabályok mást mondtak. Ennek szellemében hatalmas harc és relatív rossz hangulat uralkodott a szervizparkban, hiszen a vizes felületre így újra lehetett használni az intermédia abroncsokat. Mi, akik betartottuk a szabályokat, csak az új fejlesztésű slick abroncsokkal vagy hógumival mehettünk, amelyek hátrányt jelentettek nagyon sok helyen. Az első szakasz mégis nekünk kedvezett, hiszen a jeges reggelen miénk volt a legjobb idő. A következő két pályán is tartottuk a lépést, bár ott már az intermédia jobb választás volt az ellenfélnek. A második kör első szakaszán újra nagyon lendületesen mentünk, azonban 5 kilométerrel a cél előtt sajnos eltört a féltengely a Hondában, így kénytelenek voltunk kiállni. A csapat persze könnyen orvosolta a problémát, így tudtunk újra rajtolni másnap, amikor nem volt más dolgunk, mint menteni a menthetőt. Ez a nyolc szakaszból 5 győzelemmel sikerült is, hiszen második helyen végeztünk. Sajnos egy alkalommal megforogtunk, ami körülbelül 20 másodpercünkbe került, így csúsztunk le az első helyről. Csak magamat okolhatom, de ez benne van a pakliban, ahogyan a technikai gond is. Ha nem is annyira fényes az év kezdet, mint tavaly, mégis boldogan jöttünk haza, hiszen a sebességünk megmutatta, hogy igenis van helyünk idén is a 2WD élmezőnyben. Nagyon várjuk a további versenyeket, hiszen éhesek vagyunk a győzelemre. Nagyon köszönöm a csapat és a Honda Racing segítségét, valamint a sok-sok biztatást, amit küldtek a barátok, rajongók itthonról. Köszönöm Juli munkáját is, hiszen neki szokás szerint nem volt hibája, még egy sem.

 

Köszönet a támogatóknak!

Köszönet a támogatóknak: Honda Hungary, Honda Racing, J.A.S. Motorsport, Service4you Hévíz Kft., Service4you Operation Kft., StreamNet Kft., MACMA Kft., ICT Europa Tenderház Kft., ICT Europa Network Kft., City Inn Hotel Budapest, Szinergia, Jatéknet.hu Kft., ams magazin, speedzone.hu