Janner rallye 1.nap után és a célban.

Robert Kubica nyerte az idei év első ERC futamát !

Nagy a változatosság a szakaszgyőzelmek tekintetében ,ugyanis Pech,Baumschlager,Kubica,Kajetanovicz nyerték a szakaszokat, de a nap győztese az alig 7 másodperces előnnyel záró volt forma 1-es sztár Robert Kubica .

Havasnak nem de jegesnek annál inkább mondhatjuk a gyorsaságikat ami nagyon megnehezíti a versenyzők dolgát ! Minden szakaszon történt valami különlegesnek mondható de a magyarok közül Bessenyeyék is a 4.szakaszon véreztek el és Hadikéknak sem sikerült az 5.szakaszra jutás vélhetően féltengely illetve váltóprobléma miatt. Aki nem látogatott ki a versenyre azoknak egy kis video a csúszós pályáról...

egy kanyar története:

Borzasztóan nehéz versenyen vannak túl a rajthoz álló versenyzők és főleg azok akik végig tudták versenyezni mindkét versenynapot ! Mondom ezt azért mert rengetegen kiestek a versenyből , misem bizonyítja ezt jobban, hogy a magyar versenyzők közül is csak Lukácsék és Klauszék fejezték be a futamot . A pályákról Kecskeméti Balázs elmondása alapján annyit lehetett összefoglalni, hogy volt száraz,vizes,saras,jeges és helyenként havas is, egyszóval minden ami előfordulhat egy Januári versenyen az itt megtalálható volt. Volt aki jeges pályára való gumit,volt aki intermédiát és volt aki slikket tett föl de ez majdcsak mindegy volt mert ideális gumizás nem lehetett csak szerencsés versenyzés.

A versenyt az F1-ből átigazolt Robert Kubica nyerte Pech és Baumschlager előtt borzasztó nagy munkával,ugyanis az utolsó szakasz előtt  még Václav Pech vezetett 11 mp előnnyel amit az utolsó gyorson sikerült bőségesen ledolgoznia Kubicának ! / 31 mp -et adott az utolsó szakaszon /

Igy a versenyt majdcsak 20 mp-el sikerült bezsebelni a lengyel élmenőnek . A magyarok közül Lukácsék az abszolút 14. míg Klausz Kristófék a 6. lettek a kétkerék hajtásúak között ! Gratulálunk !