Biztosan lesz Mecsek rallye !

Folyamatban van a Mecsek rallye szervezése, erről nyugtatott meg minket Nagy Csaba alpolgármester úr !

racing.hu : Nyugtassunk meg minden versenyezni vágyót és nézőt hogy lesz Mecsek rallye 2013-ban !

Nagy Csaba: Szeretnék mindenkit megnyugtatni, hogy nemcsak hogy 2013-ban lesz Mecsek Rallye, hanem már a 2014-es időpont is megvan és most tárgyalunk a 2015-ös időpontról.

racing.hu:  Milyen stádiumban van az előkészület? 

Nagy Csaba: A szükséges engedély-kérelmeket beadtuk, a pályákat kijelöltük és kíváncsian várjuk, hogy vénasszonyok nyara vagy téli hóesés fogadja a versenyzőket.

racing.hu: Klasszikus szakaszokon fog zajlani a verseny , minden rendben van a pályákkal kapcsolatban?

Nagy Csaba: A klasszikusnak számító útvonalon egy pályaszakaszon ki kell javítani a szalagkorlátot, ezt átszakították.  A Nyárásvölgy- Kővágószőlősi szakasz erdőgazdasági szakaszán hamarosan aszfaltozási munkálatokat végzünk. 

racing.hu: Azért kérdezek feltételes módban mindent mert az elmúlt hónapokban sok minden kérdéses volt a magyar rallyesport háza táján. Valami a pályákkal kapcsolatban amit tudniuk kell a versenyzőknek ,esetleg a nézőknek !?

Nagy Csaba: Tekintettel a kiszámíthatatlan időjárási körülményekre prológ nem lesz. Érdekesség, hogy a pénteken elrajtoló mezőny napnyugta után, sötétben teljesíti a napi penzumot. Péntek délután a Széchenyi téren mindenki megcsodálhatja a Historic és az ORB versenyautóit is.

racing.hu: Hogy állnak a nevezések, még a nevezési zárlat után van-e a rallye 2 nek napi licencel nevezni? Vagy lezárult a nevezés?

Nagy Csaba: Szerda délután 14 óráig 88 nevezés érkezett, egyébként október 21-ig minden nevezést elfogadunk. 

racing.hu: Mikor bizonyosodhatunk meg a listáról?

Nagy Csaba: Október 21-ét követően nyilvánosságra hozzuk. 

racing.hu: Sok sikert szeretnék kívánni az egész rendező gárdának.

Nagy Csaba: Köszönjük szépen a rendező bizottság nevében.