Francois Delecour ismét abszolút Román bajnok !

Bacau városában ünnepelhette második Román bajnoki címét !

A hetedik Román bajnoki fordulón eldőlt a bajnoki cím sorsa. Francois Delecour- Dominique Sauvignon kettős ismét ,egymást követően második alkalommal zsebelte be a Román abszolút rallye bajnoki címet. Ennek a sikernek a magyar vonatkoztatása a Tagai Racing Technology volt, ugyanis az Arad rallye után második alkalommal is ők szállították a Peugeot 207 S 2000 -es versenyautót amivel sikerült Delecouréknak megőrizni a bajnoki címüket ! A Bacau-i 11 gyorsasági szakasz elsőségen  6 Delecour, 2 Botka és 3 Tempestini arányban osztoztak. Botka Dávid is remek csatában végül a 3. helyen végzett Mitsubishijével  akit a vadonatúj Ford Fiesta R5 -el versenyző Marco Tempestini előzött meg.

"Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült a második alkalommal megszerezzük a bajnoki címet. Nem volt könnyű, különösen ez a verseny ahol Marco nagyon közel volt hozzánk. Imádtam ezt a murvás versenyt és ezúton szeretnék gratulálni a szervezőknek. "Mondta a sajtótájékoztatón Francois Delecour,

A román rallye bajnokság Október 4.-5.-én folytatódik Iasi azaz Jászvásár városában szintén murván , majd pedig a Hargita megyébe veszik a versenyzők az irányt ahol Október 25.-26.-án mérkőznek meg az idén utoljára.