Újabb dobogó, most a Barum Rallyn!

Eurosol – Honda Civic Type-R

Barum Rally Zlín 2013, összefoglaló

Bessenyey Zoltán – Nyirfás „Yulianna”

Egy újabb, semmihez nem foghatóan nehéz és küzdelmes versenyen van túl az Eurosol-Honda Civic Type-R csapat két versenyzője. Bessenyey Zoltán és Nyirfás Julianna hatodik idei ERC versenyüket újabb dobogós hellyel zárták, hiszen a 2WD értékelés 3. helyén futottak be, ezzel tovább növelték előnyüket a bajnoki tabellán.




Bessenyey Zoltán: Nagyon boldogok vagyunk, hiszen nem is számítottunk ezen a futamon, ilyen erős mezőnyben, ennyire jó helyezésre. Tudtuk jól, hogy a kocsink mire elegendő, és hogy mekkora hátrányunk van mindenkivel szemben azzal, hogy mi voltunk az egyetlenek – az ERC tabella éllovasai közül - akik még nem indultak korábban a Barum ralin. Ennek ellenére szerettünk volna valahol az első öt helyen végezni, hogy a bajnoki esélyeink megmaradjanak. Ezzel a szemlélettel vágtunk neki a futamnak, ahol lehetett mentünk amit tudtunk, ahol azonban sejtettük, hogy lehet hibázni ott visszavettünk a tempóból. Ehhez jött még, hogy a második körre esni kezdett az eső, és mi a lehető legkeményebb slick abroncsokkal voltunk kint. Azt a szakaszt nem nagyon kívánom még az ellenségeimnek sem. Ezen a szakaszon sokan hibáztak, de mi szerencsére megúsztuk egy hátsó defekttel. Az utána következő szakaszon eléggé jól mentünk, azonban a végén hibáztam egy komolyabbat, és lecsúsztunk az útról elég nagy tempóval. Szerencsére a kocsi nem talált el semmit, és vissza tudtunk térni az aszfaltra, némi időhátránnyal. Az első napot a hatodik helyen zártuk a 2WD értékelésben, aminek már nagyon örültünk. A vasárnapi hat szakasz is tartogatott meglepetéseket, hiszen ahogyan jósolták az eső is megérkezett és ez az amúgy is nagyon gyors és dobálós pályákat csak még veszélyesebbé tette. Hullottak is tovább az ellenfelek, nekünk csak arra kellett ügyelnünk, hogy az úton maradjunk, és a közvetlen mögöttünk lévő ellenfelek idejeit nézzük. Szerencsére a gumiválasztásunk végig tökéletes volt, nem is csinálhattuk volna jobban, és ehhez nagyon fontos volt, hogy idén első ízben engedélyezték a gumivágást a felügyelők. Sikerült néhány 2. és 3. szakaszeredményt is felmutatnunk, aminek szintén nagyon örülök, mert ez mutatja, hogy csak ott tudnak sokkal gyorsabban menni nálunk, ahol én félve az esetleges hibától megyek óvatosabban. Ez pedig a bajnokságot tekintve minden alkalommal kifizetődő volt eddig.

Nagyon köszönöm az Eurosol csapat és a J.A.S. Motorsport mostani munkáját is, hiszen a kocsival megint semmi gondunk nem volt, csak a gumikat cserélgették rajta a srácok. Köszönöm Juli szokásos precíz munkáját is, valamint hogy segített megnyugodni amikor hibáztam és elveszítettem a fejem. Nagyon fontos egy bajnokságban, hogy olyan ember üljön melletted aki nemcsak tapasztalt, nemcsak félelem nélkül teszi a dolgát, de pontosan érzi mikor kell hangosabban rászólnia a másikra, hogy nehogy baj legyen. Ebben Juli szerintem most a legjobb!    

Köszönet a támogatóknak: Honda Hungary, Honda Racing, J.A.S. Motorsport, Service4you Hévíz Kft., Service4you Operation Kft., StreamNet Kft., MACMA, ICT Europa Tenderház Kft., ICT Europa Network Kft., City Inn Hotel, Budapest, Szinergia, Jatéknet.hu Kft., ams magazin, www.garazs.tv