Nagyházi "Tücsök" Lőrinc és a Drift!

DRAG  & DRIFT DAY - SLOVAKIA RING 2013 Július 05.

Interjú Nagyházi Lőrinc drift versenyzővela Szlovákiában megrendezendő drift verseny előtt.

Kedves Tücsök, mit jelent számodra a Drift?

- Mióta az eszemet tudom mindig is keresztbe mentem mindennel, a legóautótól kezdve az 1/8as RC Offroad Buggykon át, a nővérem Astrájáig. Mostanra ott tartok a drifttel, hogy érte kelek reggelente és azért fekszek esténként hogy másnap újra felkelhessek érte. Amennyi szabad időm van azt mind a sport körül töltöm és lassan megszűnik létezni minden driften kívüli világ számomra, a munkát és családot leszámítva természetesen, de azért egy jó buliból sem menekülök a garázsba. 

Mióta, milyen autókkal versenyzel, eredményeid, és a távolabbi céljaidról kérdeznélek?

- 2009-ben vettem egy '91es Nissan 200SX S13 típusú kocsit, amit most adok el mert vettem egy másik (ugyanolyan) autót, ami már gépkönyves, hivatalos versenyautó lesz.
2010-ben kezdtem versenyezni a szövetségnél, 2011-ben 5.ik helyen végeztem Street kategóriában úgy hogy csak 3 versenyen tudtam elindulni, de a 2012-es szezonban a Missile Performance garázsának köszönhetően végig tudtam menni, és a bajnokságban a 2.ik helyet sikerült bezsebelnem év végén.

- Idén már Pro kategóriában indulok, szeretnék minél jobb eredményt elérni, bár az első futamot sajnos ki kellett hagynom, de a többit nem tervezem. Amint úgy érzem hogy magabiztos vagyok az új kategóriában és az új kocsiban mindenféleképp szeretnék menni külföldre versenyezni - bár ehhez kellene még egy pár szponzor -

BDC-n gondolkozom illetve Lengyel barátainkhoz is felnéznék egy-egy futamra de ha ne adj Isten egy szponzor kiszeretné fizetni egy egész külföldi szezonomat, nem tiltakoznék az biztos.

Ha hármat kívánhatnál, mi lenne az a Drifttel kapcsolatban?

 - A versenyzők jöjjenek rá a drift és Drift közötti különbségre - ezzel megoldódna a   jelenlegi széthúzás.

- Több verseny pályát - kis hazánkban elég kevés jó pálya van, de legalább drágák.

- Több szponzort - mind a rendezvénynek mind a versenyzőknek.

Töcsök ismertető Jelei:

Nagyházi "Tücsök" Lőrinc
Nissan 200SX S13 CA18DET ~400 HP 
Egyesület: Initial Drifters
Csapat: Missile Performance
Szponzorok: Missile Performance, Ironclad, Gumidiscount.hu

Hajósi Miklós

www.dragracing.hu