Bomba beszámoló Kolozsvárról !

Bomba! RacingTeam 
„Transilvania Rally 2013”   élménybeszámoló
A hétvégén csapatunk két párosa Temesvári László, Hargas András alkotta duó, és a Sipos Zoltán, Dezső Orsolya páros a Román bajnokság Kolozsváron megrendezett soron következő versenyének vendégszeretetét élvezte.

 Város és a pályák ámulatba ejtettek mindenkit. A pályabejárás után már tudtuk, hogy egy rettentő nehéz versenynek nézünk elébe az első napon három, a második napon pedig hat gyorsaságit kellett teljesítenünk.
A csütörtöki versenyzői bemutatással egybekötött rajtceremónia hatalmas tömeget vonzott Kolozsvár főterére. Igazi testközelbe kerülhettek a rajongók kedvenceikkel.
 
Péntek este egy vegyes talajú gyorsaságival kezdtünk, ez azami mára már teljesen eltűnt a magyar bajnokság versenyeiről. Óriási élményvolt lámpasorral hatalmas nézőfalba autózni. Ezután egy superspeciál szakasz következett a Pólus Center parkolójában, ahol a jelenlévők megtudták, hogy mi az az „érzés ami minket összeköt” 
 
Az első nap végére, három gyors után a két párost, mindössze 0.5 mp választotta el egymástól „Sipi”-ék javára. Így hát igazi csatára készültek a fiúk a második napon. 
Sajnos ez már kevésbé sikerült. Rögtön a nap elején a 4. gyorsaságin a Kőházi – Soós páros BMW T3 autójávalnem sokkal a rajt után egy falnak csapódott. A pilóta Kőházi Karcsi 4 percet volt eszméletlen, emiatt megállt a gyorsasági. A fiúk jól vannak, néhány óra megfigyelés után már a pilóta Kőházi Karcsi is kijöhetett a korházból. Az autóról már ez nem mondható el, valószínűleg több kell egy samponos mosásnál.
 
Sajnos a következő 5.gyorsasági szakasz is törölve lett, a rajt és cél kommunikációs hibája miatt. A 6. szakasz felé tartva az etapon leszakadt az ég, ami kitartott végig a gyorsaságin. Nem egyszerű jégviharba csöppentünk özönvízszerű esővel tarkítva. A rajtoltató spotbíró azt mondta párosainknak, hogy nincs időmérés a szakaszt az eső miatt törölték. Mivel az autóink GPS nyomkövetővel voltak felszerelve, amik a jármű sebességét és helyzetét is rögzítik, az etap szakaszokra vonatkozó érvényes „Kresz”sebességkorlátozásokat betartva haladtunk végig a 6. szakaszon. A szerviz parkba érve értesültünk róla, hogy a 6. szakasz időmért volt, emiatt a verseny számunkra teljesen értékelhetetlen lett. Sajnos technikai problémáink is akadtak, emiatt a versenyt feladni kényszerültünk. Itt jeleznénk a Román médiának, hogy nem megfelelően adták meg kiállásunk okát és kérjük, ezt a hibájukat javítsák. Tehát a verseny feladásának oka technikai hiba.
Vegyes érzelmekkel tértünk haza a mai napon, de szeretnénk megköszönni a verseny rendezőinek, és a Maxxracingteam-nek, hogy egy ilyen jeles eseményen tiszteletünket tehettük. Köszönünk mindent, amit kaptunk.Remekül éreztük magunkat, reméljük lesz még rá lehetőségünk, hogy visszatérjünk.
Sajnos egy szomorú eset még beárnyékolta a versenyt. Egy 71 éves nézőt gázolt el a 9. szakaszon egy versenyautó. A balestben a néző életét vesztette. 
Kívánunk a gyászoló családnak „Őszinte részvétet”, és felhívjuk a rajongók figyelmét, az autóverseny veszélyes terület. Mindenki álljon biztonságos helyre.
https://www.facebook.com/BombaRacingTeam