Salgó Ralin jártunk!

Riport Juhász Csaba autóversenyzővel, a Salgó Midex Rali után.

Salgó Ralin jártál testvéreddel, Zsoltival a hétvégén.

Egy éve már, hogy nem ült melletted. Mesélnél a hétvégi versenyetekről? 

- Egy kicsit álmosan kezdtünk az első Cered-i gyorson, Zsoltinak is vissza kellett szoknia a versenyzéshez, ráadásul még teszten sem ült ebben az autóban, ennek megfelelően szépen átgurultunk az első körben a gyorsokon. Talán szerencsénk is volt, hogy nem akartunk sietni, mert a fékkel újfent akadt egy pici probléma. Most a főfékmunkahenger adta meg magát, ennek következtében nehezen tudtam lassítani az autót, utána pedig nehezen oldott el a fék, ezért aztán igazán gyorsan nem is tudtunk menni, de arra jó volt  a verseny, hogy lezárt pályán tesztelhessünk.

Mennyire sikerült beállítani a Toscanaban megrendezendő Casentino Rally-ra a Renault Megane-t?

- Ezt a versenyt arra szántuk, hogy megismerjük az autó viselkedését optimális körülmények között. Ez pedig sikerült is. Úgy érzem most olyan az autó, amilyet szeretnék, úgy fordul, ahogy kell neki, ha a fék probléma végre megoldódik, akkor szerintem nagyon jól lehet vele menni.

A Híres Zagyvaróna - Cered szakasz mennyire feküdt a Megane-nak?

- A Cered-i pálya tökéletes ennek az autónak és egy jó fékkel igazán jót lehetne autózni a Megane-nal.

Nagyon simulékony autónak láttam a Kazári gyorson a versenyautótokat.

A lassítót szépen abszolváltátok vele. Akkora már végeztetek a futómű finomításokkal?

- Igen, szerencsére a futómű hangolása hamar megvolt, a gumi nyomás beállítása több időbe került. Újra Pirelli-t használtunk 2 év után, és úgy gondolom, hogy azóta sokat változtattak a keverékeken, ezért néha nem működött az, amit kitaláltunk. Szerencsére a verseny végére ezt is kitapasztaltuk, ami Toscana-ban majd jól jöhet, hiszen ott is ilyen forró versenyre számíthatunk.

Partnereink: Per-Med Bt. Tiszaújváros Transz. Demeter Transz. Ziad-Med Bt. Technor 93 Kft. Phobex Kft. Mfactory. Spoonsports. Mugen - Power.

Bio Balls Hungary Kft. Dynea Kft. Tarmer Kft. Car - Tools Kft. Mahiti Kft. Észak - Trend - Papír. DDZ MED Kft. Global Star. Komplex - D, T-Rental. Profi - Tax Center Kft. Exias Kft. ML-Log Kft. POP Kft. Eastjob. Joanna. Mihidra Kft. Pikktel Kft. Zsoma-Ker Kft. Eutin Kft. Wolf Montage Kft. Tiger-Tools. Balomo Kft, Öko Transz,

Maldon Kft, Unify Plus Kft, Kartel 97Bt, Bezama Kft, Adó-Dó Plusz Kft,

Product T-Pride Kft, Oldpit Kft, R-Pex2000 kft, Andrezol-net Kft, www.madeinmiskolc,hu, H.B c.e. Mérnöki Szolgáltató, Építő és Kereskedelmi  Kft, aquageneral.hu, Kelet-Atlasz Kompresszor Kft, Digit-Center Kft, www.infovaros.hu, Max Transport, Szenzortechnika, Baromfiudvar 2000 Kft, Castrol, Unilub Kft, Assist-Trend Észak Kft, BB-Logistic.eu, Balogh és Fia Trans Bt, Horváth Kft, Távit Kft, Autó M3 Szervíz és Diagnosztika, T-Rental, Indura 2006 Kft, D.D-Z.- MED Kft, Szamsped Transz Kft

Találkozunk a fiúkkal Olaszországban 2013.07.05-06-án, a Casentino Rallye-n Toscanaban.

- Hajósi Miklós -

www.hajoka.hu