Salánki Gabi interjúi Miskolcról

Salánki Gábor a Miskolc Rallye első köre után kérdezte a versenyzőket.

Ifj. Tóth János:
- Hogy sikerült a tegnapi estétek?
- Minden gyorson végig mentünk, a végén kaptunk egy lassú defektet, lejöttünk Mályinkánál és Kazincbarcikára engedett le a gumi, de ezen kívül rendben volt minden.
- A mai naptól mit vársz? Bár előfutóként gondolom nincs sok várakozásod.
- Abszolút az autónak a megmutatása, bemutatása a cél, nem pedig az, hogy túl gyorsan menjünk. Eleve nem is indultunk, nem vagyunk a versenyzők között, hanem csak előfutóként, úgyhogy megpróbálunk végigmenni.
- Milyen az a 208-as?
- Ez egy igazi kis oroszlán, 200 LE-s, 1.6-os, turbómotoros, elsőkerekes kompakt autó. Nagyon jól lehet vele kanyarodni, manőverezni, mondhatni egy élmény itt a hegyek között autózni a kicsikével.
- Köszönöm szépen.

Kazár Miki:
- Hogy sikerült az első körötök?
- A mai első körünkön az egyik lehető legrosszabb gumit választottuk, intermediate-ből a legmélyebben kivágottat. Próbáltunk keresni tócsákat, de egyet sem találtunk, hogy legalább valamennyire hűtenénk, de a kör borzasztóan látványos volt. Sosem próbáltam azt, hogy WRC-vel megyek, intermediat-tel, totál elmelegedve.  A második gyors előtt már annyira darabos volt a gumi, hogy Tominak meg se mertem mutatni. Igazából jó volt, egy picit távolodtunk Norbitól ebben a körben.
-Mit saccolsz most intermediate vagy slick?
- Te mit saccolsz? Most nézd meg, eljöttünk onnan és megint beborult
- Én most azt mondanám, hogy intermediate, de tudja a fene, mire odaérsz, majd kiderül.
- Én most már tudom, hogy mit fogunk választani, de azt nem mondhatom el, mert még úgy is mész Norbihoz.
- Köszönöm szépen

Botka Dávid:
-
Hogyan sikerült az első körötök?
-  Jól sikerült, az elsőn mentünk egy harmadik időt, a másodikon pedig egy első időt, de most megint nem tudjuk, hogy milyen gumit tegyünk fel, mert elég csúnya felhők vannak az égen. Majd meglátjuk a következő kört, hogy mi lesz.
- Köszönöm szépen

Balogh János:
- Hogyan sikerült az első körötök?
-  Igazából a pozíciónkat szeretnénk megtartani, úgyhogy igyekeztünk a körülményeknek megfelelően, valamilyen normális gumit választani, mint láthattad, ez sült ki belőle. Elmelegedett a gumink a gyorsasági körön, de ez sajnos várható volt, mert felszáradt a pálya, túl sokat voltunk bent a gyűjtőben. Igyekszünk tartani a pozíciónkat, terv szerint haladunk.
-Köszönöm szépen
.

Rongits Attila:
-Hogyan sikerült az első körötök?
- Abszolút jól sikerült, pedig egy kicsit mellé nyúltunk mi is a gumikkal. Nem mertük feltenni a húszast, pedig azt kellett volna. Nagyon élveztük, egy picit nyúlt, csúszott, de igyekeztünk kiszolgálni a nézőket és elég sokat mentünk keresztbe. Élveztük és át is vettük a vezetést úgyhogy a következő két gyorson szeretnénk ezt megtartani.
- Köszönöm szépen
.

Matics Mihály:
- Hogyan sikerült az első körötök?
- Az első körünk végülis jól sikerült, viszont a guminak szörnyen mellé nyúltunk. A túrásokat hívogattuk, hogy milyen az út, azt mondták, hogy full víz az egész, ezért az intermediate gumikat vágjuk át vizesre. Senki nem gondolta volna, hogy ez por szárazra felszárad. Kimentünk intermediate gumikkal, így az időnkből még többet veszítettünk. Sziklaiékat azonban sikerült megelőznünk, most már csak az a fontos, hogy érjünk be.
-Köszönöm.


Turi Tomi:
- Hogyan sikerült az első körötök?
- Igazából nem nagyon erőltettük, mentünk, de inkább úgy mondanám, hogy nem kellett sietnünk.
- Az autót, hogy szereted? Hogy tetszik a két kerék?
- Tetszik, igazából már tegnap beleszerettem, annak ellenére, hogy másként kell vele autózni, mint egy túrbóssal úgyhogy kezdek vele barátkozni.

- Milyen gumival szándékoztok kimenni?
- Nem tudom. Amint látod, az idő minden percben változik, aztán majd kiderül, hogy mire kész leszünk, egy óra múlva, mi lesz belőle. Lehet megint nyár lesz.
-Köszönöm szépen.


Matók Ádám:
- Hogy sikerült az első köröd?
- Megmondom őszintén, amikor kimentünk, akkor szakadt az eső a szerviz parkban, ezért el kellett dönteni, hogy mit teszünk fel. Nagyon sokat tanakodtunk rajta, hogy mi legyen, úgy döntöttünk megvágjuk a slickkeket . Feltettük őket, de mire kiértünk csontszáraz volt az út, 30 fok, csöpögött a fejemről az izzadtság, úgyhogy nagyon elkenődtem,  ez így nem lesz jó. Valóban nem is volt az, mert az első körnek a végén elmelegedett a gumink, a második körben már mínuszoltunk. A harmadikban meg már imádkoztam, hogy érjünk le. Sikerült le is érnünk, de akkor megint elkezdett csepegni az eső. A következő gyorshoz érve viszont már nem esett, de amikor elrajtoltunk újra el kezdett esni, utána megint abbahagyta, és amire beértünk a célba már megint nem esett, úgyhogy a gumink az sajnos elolvadt. Per pillanat villámlik és szakad az eső, de már nincs gumink, mert azt most olvasztottuk el.
- Köszönöm.


Bujdos Miki:
- Hogyan sikerült az első körötök?
- Felemásan, mert érzésre nagyon jó volt mind a kettőben, de azért akadt egy-egy hiba, megforgás. Próbáltunk sietni, egy kicsit jobban is, mint ahogyan kellett volna és így mindkét körben egy szűk visszafordítóban megforogtunk, túlfordult a segge az autónak. Nem volt olyan vészes, viszont nagy időveszteséget jelentett számunkra.
- Mit terveztek a következő körre?
- Most úgy hallottam, hogy Királdon szakad a jég, úgyhogy most megúsztuk slickkel, de a második körre fel kell tenni valamilyen vizes gumit.
- Köszönöm szépen.


Budavári Zoltán:
- Hogy sikerült az első körötök?
- Jó volt a Királdi futam, élveztük. Nekünk sajnos ezzel a körrel kezdődött a verseny, mert tegnap nem bírtunk menni, kisebb gondjaink akadtak. Sátát viszont egy kicsit lespóroltam, de alapvetően ezt is élveztük, hiba nem volt benne, leértünk normálisa, aztán most várjuk mi lesz a folytatás.
- Köszönöm

Ollé Sasa:
- Hogy sikerült az első körötök?
- Egészen jó volt, nekünk ugye nem Turi Tomi a fő ellenfelünk, (mivel ő nagyon elment, tegnap megvert minket) hanem tartani a többieket. Markovics Gyurikát, nos, őt sikerült, megint egy 20mp-et tudtunk ráverni és ez nekünk jó dolog. Ha a technika is úgy hozza, akkor szeretnénk a versenyt valahol a második helyen befejezni. Úgy gondolom, hogy Turi Tomitól ennyit kapni a gyorsokon nem szégyen, Tomi egy nagyon jó pilóta. A legjobban annak örülünk, hogy itt vagyunk.
- Mit gondolsz most ez a füst mi volt, amivel megérkeztetek ide?
- Reméljük nem az, amire gondolok, egy gyűrűtörés vagy valami hasonló?!  Pont azt nézem, jó lett volna, ha alulról jön, de a kipufogóból jött a füst. Igazából nem tudom megmondani, majd computeren keresztül megnézik,de ha a motorból jött, akkor ki kell sajnos állnunk.
- Reméljük, hogy nem. Köszönöm szépen.

Csucsu:
- Első körötök, hogyan sikerült?
-A mai nap úgy érzem, hogy jól sikerült, de a tegnapi az sajnos nagyon rosszul, mert egyetlen egy tiszta gyorsaságink volt, így sajnos nagyon hátra kerültünk a ranglistán. Viszont gumiválasztást most nagyon eltaláltuk az első körre. 10mp-et kaptunk a körgyorsaságin csak Kazártól és Herczigtől úgy, hogy két kör után utolértük az előttünk haladót és nem tudtunk elé kerülni. Úgyhogy ezt sajnálom, ott nagyon jó időt tudtunk volna autózni. Most ahogy néztük az utolsó gyorsaságin, olyan második-harmadik időt tudtunk jönni.
- Köszönöm szépen.

Bíró Péter:
- Hogyan sikerült az első körötök?
- Azt kell, hogy mondjam tetszett. Mind a ketten jól éreztük magunkat. Száraz gumival mentünk és úgy néz ki, hogy bevált. Egész jó időket mentünk mind a két gyorson, úgyhogy elégedett vagyok az első körrel. Most felrakunk reményeim szerint szintén száraz gumikat, bár egy kicsit megint felhősnek tűnik az ég, de remélem, megint be fog válni.
- Köszönöm szépen

Osváth Péter:
- Hogyan sikerült az első körötök?
- Aránylag jó volt, még a gumiválasztásunkra is azt mondhatom, hogy megfelelő volt, annak ellenére, hogy azt hittem, sokkal vizesebb lesz a pálya. Talán egy kicsit keményebb gumival jobb lett volna, ez most így jött össze, de szerintem aránylag nem volt rossz. Defektet is kaptunk, szerencsére az első gyorsnak a legvégén, úgy hogy ott szerintem nagyon sok nem maradt bent.
- Köszönöm szépen.

ifj. Kiss László:
- Hogyan sikerült az első körötök?
- Szenzációsan. A tegnapi két kör kudarca után ez a mai nap tényleg pozitívummal tölt el és visszaadta az önbizalmunkat, hogy nem volt rossz döntés feljebb lépni. Jól választottunk gumit, a csapatunk jól kitalálta. Tényleg azt mondom, hogy minden rendben zajlott, felszabadultak vagyunk, örülünk, hogy itt lehetünk
- Köszönöm szépen!


Salánki Gábor