Egy tiszta, jó versenyre vágyom!

Beszélgetés a Miskolc Rallye előtt, Bütösi Zsolt Autóversenyzővel

Hogy álltok a Lada felkészítésével a Miskolc Rally előtt?

-          Úgy érzem kész vagyunk a kocsit sikerült jól felkészíteni, bár ugyan ilyen érzéssel megyünk minden versenyre mégis sorozatos balszerencse kísér minket lassan két éve. Már nem is emlékszem mikor tudtunk tisztán befejezni egy versenyt utoljára. Nagyon hiányzik már megmondom őszintén, hogy úgy lássuk meg a célt hogy azt mondhassam ez egy tiszta jó verseny volt. Remélem hogy ez most Miskolcon összejön nekünk!!!

Mely szakasz, és miért a kedvenced?

-          Nagyon szeretek Miskolcon versenyezni, szeretem szinte az összes pályát, és mondhatom jó is a hely ismeretem. Nem emelnék ki külön egy pályát sem ezek közül mert mind szeretem. Az igazi nagy kedvencem az a Kánói gyorsasági, ami sajna jó pár éve nincs már a miskolci pályák közt, Talán három éve mentünk ott utoljára. Na az igazi kedvenc!

A Szombati éjszakai gyorsokat mennyire várod, mentél-e már éjszaka a Ladával?

-          Az éjszakai versenyzéssel nincs bajom, nem azt mondom hogy nagyon szeretem, de az is verseny, teljesíteni kell. Így állok hozzá, csak az eső ne essen. Ha este kell menni nem baj, ha esőbe kell menni az sem baj, de együtt a kettőt nagyon utálom. És ahogy az időjárás előrejelzést nézem, meg van rá az esély, hogy be jöhet amire nem várok. Ausztriában a Janner Rallye-n mentünk utoljára sötétbe és szakadó esőben utoljára komolyan folyamatosan a tükröt néztem ki ér utol. Végül megnyugodtam, hogy nem is mentünk rossz időt. Tehát mások sem láttak semmit.

A Lillafüred - Mályinka szakaszról tudsz-e információt? Indultál-e már ott?

-          Lillafüred - Mályinka szakasz egy nagyon technikás gyorsasági lesz mindenki számára. Most talán jól jön, hogy télen elég sokat járunk rajta és azt is általában sötétben tesszük. Ezen a gyorson volt már egy kellemetlen buktám még OMP Rally idejében, akkor Molnár Zsolti mellet sikerült egy hatalmasat esnünk, de akkor lefelé jöttünk. Remélem felfelé ezt nem fogjuk tudni megismételni.

A sorozatos technikai gondok miatt rászoktál-e a verseny előtti imádkozásra?

-          Konkrétan nem szoktam imádkozni, de meg vannak a magam kis babonái az indulások előtt, amit meg szoktam csinálni. Én mindig úgy érzem hogy 101 %-osan meg csinálunk mindent az autón. De ez ellen sajnos nem tudok mit tenni. Hirtelen mérges leszek, meg kedvetlen, de utána hamar meg nyugszok és nézem hol induljunk legközelebb. Sok évig nem álltunk ki technikai gond miatt mondhatni 5-6 évet tudtam úgy menni hogy ha én nem hibáztam nem estünk ki. Most a másik végletet éljük már lassan két éve. Nagyon bizakodok benne, hogy ez hamarosan akár már itt Miskolcon megtörik, és nagyon jót tudunk versenyezni. Ezzel már tartozok a családomnak, a szerelőimnek és magunknak.

 

 

Köszönet a Támogatóimnak: ZSOMAR-KER KFT, ITself Europe Kft, ProCert Kft, T-Forex Kft, Global Star Kft, T-Rental Kft, Lénárt-Tech Kft, Rubin Kft, Best Tyre Kft, Horváth Kft, Balomo Kft, RBG Kft, Szilvási Roland Nemzetközi Szállítmányozás, Profi, Tax Center Bt, Tecnitop-Service Kft, Atbezso Kft, Fogad-Lak Kft, Mexium Kft, Bezama Kft, Best Consulting Kft, hajoka.huduen.hu, csengusz, ladaracing, rvo.hu, Ádám Ingatlanfejlesztő Kft,BKM Rendszertechnikai Kft, Festék Csodák Kft

- Hajósi Miklós

www.hajoka.hu