Guba István: Meg lesznek tartva a gépkönyvezések

Nincs változás a gépkönyvezési időpontokban sem Debrecenben, sem Nyíregyházán. Erről beszélgettünk Guba Istvánnal, az ATB vezetőjével.

Racing.hu: Erre a szép tavaszias időre való tekintettel kérdezném, hogy a holnapi, március 16-i debreceni és a március 17-i gépkönyvezés meg lesz e tartva?

Guba István: Természetesen meg lesznek tartva, és terveink szerint a programnak megfelelően.

Racing.hu: Az időtervben várható e valami változás?

Guba István: Egyelőre nincs. Bár a hóhelyzetet nem ismerem arra felé, de úgy vélem nem kell változtatnunk a programon, szerintem minden kollégánk oda fog érni időben mindkét helyszínre.

Racing.hu: Itt jelenleg Debrecenben 30 centiméter körüli a hó, továbbra is esik, és fúj a szél, sokfelé, így Debrecen egyes részein sincs áram…

Guba István: A debreceni helyszín elég közel van az M35-ös autópályához, úgy vélem azt elfogadhatóan takarítják, bízok benne, hogy nem lesz gond. Nyíregyházáról nem sokat tudok, viszont addig még van több mint egy teljes nap, addigra pedig remélhetőleg rendeződik az időjárás.

Racing.hu: Mi az, amire mindenképpen fel szeretnéd hívni a versenyzők figyelmét?

Guba István: Nagyon fontos, hogy a versenyzők az autóikat versenykész állapotban kell elhozniuk a gépkönyvezésre. Mind műszaki, mind biztonsági szempontból alaposan át lesznek vizsgálva a versenyautók, ezért kérek mindenkit, hogy felkészítve, és tisztán hozza el az autóját bármelyik helyszínen jelenik meg.

Salánki Gábor